Zece proiecte comunitare au câștigat câte un grant de 10.000 de euro în Programul de Granturi Raiffeisen Comunități 2015

Timisoara proiect castigator

Caştigătorii Programului de Granturi Raiffeisen Comunităţi 2015 sunt un spital, o instituţie de învăţătmânt si opt ONG-uri situate in Timișoara, Sibiu, Onești, Galați și București. Proiectele vizează domeniile: servicii sociale şi de sănătate (7) şi  ecologie urbane (3).

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati s-a desfasurat exclusiv pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro în perioada 1 iulie – 11 septembrie 2015. Din 228 de intenții de înscriere a proiectelor, au fost finalizate 134. După verificarea eligibilității lor, conform regulamentului, au intrat în cea de-a doua etapă 99 de proiecte din 36 de localități, adica  74% din cele înscrise.  În etapa finală, proiectele au fost supuse  votului publicului și jurizării voluntarilor Raiffeisen.

Timp de o luna 65 de voluntari Raiffeisen au notat proiectele conform grilei de evaluare, care cuprinde 13 criterii si s-au strans 38.495 de voturi online. Căştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de notele finale obţiunte, calculate ca medie între nota juriului şi nota corespunzătoare numărului de voturi pentru fiecare proiect (numărul maxim de voturi corespunzând notei 10).

Deși 41% din proiectele calificate în finală erau din București, doar patru dintre ele se află printre câștigători. Voturile au contat 50% în evaluarea proiectelor, iar comunitățile mai mici s-au mobilizat mai bine. A contat prestigiul social al coordonatorilor de proiect, profesorii sau medicii reușind să  câștige mai mult sprijin.

Cele zece proiecte câștigătoare ale Programului de Granturi Raiffeisen Comunități sunt:

Servicii sociale şi de sănătate

Hidroterapia schimbă vieți –Asociația Scoala mamei Junior    
Pot să zbor spre viitor - Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati    
Constructia bazei de date digitale pentru monitorizarea pacientilor cu cancer tiroidian, Biomat-Endo – Institutul Național de Endocrinologie „C.I.Parhon"        
În pas de cal spre o viață mai bună -Asociația Hors Emotion    
Alimentația copiilor cu boli grave -Asociația M.A.M.E.    
Centrul de terapii asistate de ecvine pentru copii cu dizabilități psihosociale -    Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda Sibiu    
Mai Voios, mai Sănătos!    Fundația Inocenți - Filiala București    

Ecologie urbană

Parcul Moisiliștilor - Colegiul Național Grigore Moisil    
Foișorul „Piticilor” - Asociaţia ,,Educatori creativi-copii inventivi"    
Liceenii pledează și pedalează ecologic – Asociația de tineret Onestin    

Mai multe detalii despre proiecte puteți găsi pe http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/proiecte-votare