28032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Centrul de Excelenţă Clinică Baylor

2% pentru Centrul de Excelenţă Clinică Baylor

Pin It

sigla-baylorAm fost foarte surprinsă să primesc o recomandare de la un om pe care îl admir pentru performanţele sale - înotătorul Răzvan Florea, ambasadorul campaniei de 2% pentru Centrul de Excelentă Clinica Baylor.

Pentru mine  excelenţă în sport seamănă foarte mult cu excelenţa în serviciile de sănătate. Trebuie să recunosc că este o premieră faptul că mă implic în cauze umanitare şi am ales Fundaţia Baylor pentru că m-am convins că ceea ce fac ei în materie de prevenire, testare şi tratament al bolilor infecţioase este necesar. Ştiu că pacienţii Centrului Baylor sunt oameni cu prieteni şi familie, care trăiesc în aceeaşi comunitate cu mine şi care merită să primească îngrijire de calitate. În acelaşi timp, această implicare este o împlinire sufletească şi un mod de a oferi ceva comunităţii constănţene care m-a susţinut. Sunt onorat că m-au ales să susţin cauza lor în lupta cu bolile infecţioase. (Răzvan Florea)

De-a lungul celor 10 ani de la înfiinţare, Centrul de Excelenţă Clinică Baylor a tratat sute de pacienţi cu HIV, a testat zeci de mii de persoane pentru hepatite virale şi HIV şi a ajutat zeci de copii să se nască sănătoşi, deşi aveau mame cu boli infecţioase. Viziunea Baylor România este de a trăi într-o comunitate fără discriminare, capabilă să oprească trasmiterea unor infecţii grave, cum ar fi HIV şi hepatita. Misiunea organizaţiei este să ajute comunitatea să dezvolte servicii eficiente de prevenire şi îngrijire a bolilor infecţioase.

Banii colectaţi prin intermediul mecanismului 2% în 2012 vor susţine Centrul de Excelenţă Clinica sub cupola căruia se derulează programe esenţiale pentru sănătatea populaţiei: programul de testare rapidă pentru HIV şi hepatite B şi C adresat populaţiei generale; programului de prevenire a transmiterii HIV de la mamă la copil, menţinând la 0% rata acestei transmiteri pentru mamele seropozitive asistate de Centrul Baylor; programul medical care oferă serviciile medicale complementare pentru persoanele seropozitive din judeţul Constanţa (ginecologie, planning familial, TB, stomatologie); programul psihosocial care oferă consiliere şi îndrumare în privinţa accesării drepturilor legale, precum şi consiliere psihologică de grup şi individuală pentru persoanele infectate cu virusurile hepatitice sau cu HIV şi pentru familiile şi/sau partenerii de cuplu ai acestora. 

În cadrul campaniei derulate în 2011 am colectat fonduri (aproximativ 600 de formulare) cu ajutorul cărora am făcut ca 118 copii să aibă o viaţă normală în locul celei de persoană infectată cu HIV, ca peste 21.000 de persoane să se testeze rapid, gratuit şi confidenţial pentru depistarea bolilor infecţioase. De asemenea, mai mult de 1000 de persoane cu boli infecţioase au fost sprijinite de medicii şi psihologii de la Baylor pentru a trăi mai bine şi peste 1200 de cadre medicale să fie instruite în privinţa bolilor infecţioase. (Mihaela Bogdan, Manager Proiecte Fundatia Baylor Marea Neagră)

Cred că merită să intraţi pe www.baylor.ro, secţiunea 2% şi să completaţi formularul. Sper ca gestul meu să fie un exemplu pentru români şi o lecţie de solidaritate umană care să-i inspire şi pe alţii. În definitiv, nu ne ia mult timp pentru a completa un formular şi a trimite acei bani către cei care au nevoie de îngrijire medicală la Centrul de Excelenţă Baylor. Viaţa multor oameni depinde de gestul nostru. Nu lăsaţi statul român să se ocupe de oprirea bolilor infecţioase, pentru că nu este pe lista acestuia de priorităţi. E simplu şi nu te costă nimic! a adăugat Răzvan.


Nu îmi rămâne decât să îl felicit pentru gestul său şi să vă reamintesc cât de important este pentru societatea civilă redirecţionarea a 2% din impozit a fiecăruia dintre noi. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP