29032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Samusocial din România

2% pentru Samusocial din România

Pin It
logo_samusSamusocial din România este, fără îndoială, una dintre cele mai speciale organizaţii pe care am avut ocazia să le cunosc. Ei sunt cei care, fără prejudecăţi ieftine, văd într-o persoană de pe stradă un OM şi se comportă ca atare, lucru care nouă, celor care îi privim deseori cu dispreţ, ne pare ciudat. Dincolo de fiecare om al străzii este o poveste, iar Samusocial ascultă povestea şi caută soluţii. Mai ştiţi pe cineva care face asta în România?

Samusocial din România este o metodologie de asistenţă pentru cele mai excluse persoane din marile oraşe imaginată de Doctorul Xavier Emmanuelli. După ce a fondat Médecins Sans Frontieres şi Samusocial din Paris în 1993, în 2001 el a fondat Samusocial International cu scopul de a dezvolta acest sistem de asistenţă în lume. La ora actuală sunt 10 Samusocial-uri care s-au dezvoltat pe 4 continente.

Samusocial din România este singura organizaţie din Bucureşti care oferă asistenţă socială şi medicală persoanelor adulte fără adăpost, direct în stradă. Cu ajutorul Echipelor Mobile ale Samusocial din România sunt căutate şi identificate noile cazuri de adulţi ai străzii care nu ştiu cui să se adreseze pentru ajutor odată ce s-au văzut nevoiţi să trăiască în stradă. Astfel, aceste persoane, care se adaugă numărului destul de mare de oameni ai străzii a 5.000 de persoane adulte fără adăpost, sunt direcţionate către Cabinetul Medico-Psiho-Social al Samusocial din România unde sunt ajutaţi să-şi refacă actele de identitate, să-şi recupereze acte şi documente necesare pentru cartea de muncă, dosare de pensii, certificate de handicap, dosare sociale, cantine sociale, să obţină un loc într-unul din puţinele adăposturi din Bucureşti, să-şi caute un loc de muncă, să-şi redobândească sănătatea, să se igienizeze sau să primească o porţie de mâncare caldă.

Samusocial din România încearcă să ofere ajutor acestor persoane însoţindu-i, de cele mai multe, la instituţiile sociale şi medicale abilitate, în funcţie de nevoia punctuală a fiecăruia. Asistenţii sociali şi medicii Samusocial din România plătesc taxele necesare eliberării actelor de identitate, restantele la asigurările medicale pentru că adulţii străzii să beneficieze de asistenţă medicală gratuită sau achită costuri ale intervenţiilor chirurgicale nedecontabile prin asigurările medicale.

În anul 2011 am obţinut suma de peste 8400 de lei, bani ce au fost direcţionaţi prin 2% din impozitul pe venit. Din banii strânşi au fost cumpărate medicamente de bază, au fost plătite taxele pentru eliberarea cărţilor de identitate, pentru obţinerea ajutorului social şi al cantinei sociale, au fost plătite restanţele la zi pentru asigurările medicale, au fost cumpărate consumabile pentru copiii familiilor ce trăiesc în stradă a scutece, lapte praf, cărucioare, sau produse de lenjerie intimă ce li se oferă beneficiarilor care se igienizează la Cabinetul Medico-Psiho-Social al Samusocial din România, şi luptă să scape de bolile de piele şi păduchii pe care le-au luat din stradă.

Activitatea organizaţiei se bazează şi pe voluntari. Samusocial din România apreciază implicarea voluntarilor în proiectele şi activităţile sale, precum: campanii de strângere de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru adulţii străzii, activităţi ale Atelierului Ocupaţional, acompanierea echipelor mobile de noapte şi oferirea de supe şi ceaiuri calde, distribuirea de pachete cu haine direct în stradă cu echipele mobile de noapte, oferirea de consultaţii medicale pentru beneficiari, dar şi completarea informaţiilor sociale necesare în baza de date electronică. (Monica Tăutul, PR manager Samusocial din România)

Chiar dacă aţi redirecţionat deja cei 2% sau dacă aveţi deja o organizaţie “preferată”, citiţi pe site-ul Samusocial despre activităţile lor, despre poveştile de viaţă din spatele oamenilor străzii. Cu siguranţă, vă va pune pe gânduri. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).


Îi multumesc Monicăi Tăutul, PR manager Samusocial din România pentru informaţii
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP