29032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru Fundaţia Acorns

2% pentru Fundaţia Acorns

Pin It

acorns_logoCampania 2% pentru cauza ta se apropie de final, dar asta nu înseamnă că nu mai avem parte de suprize frumoasa. Una dintre ele este Fundaţia Acorns, cu nişte proiecte absolut minunate!

Am început această afacere în 2004, din dorinţa de a oferi servicii de educaţie de cea mai bună calitate, în limbă engleză, după o curriculă britanică. Personal sunt de părere că primii 3 ani din viaţă unui copil sunt cei mai importanţi, când el/ea are capacitatea de a absorbi un volum impresionant de informaţie, când îşi dezvoltă personalitatea şi descoperă lumea din jurul sau. Tot ceea ce învăţam după primii trei ani de viaţă consolidează experienţele timpurii şi îmbogăţesc direcţiile cognitive deja trasate. (Valentina Secară, General Manager Fundaţia Acorns)

În cadrul campaniei de redirecţionare a celor 2 procente din impozitul pe venit, Fundaţia Acorns sprijină proiectul "0 2 3 Early Education - Îngrijeşte educaţia din creşele de stat!", proiect demarat în 2008. Proiectul îşi doreşte să promoveze nevoia de educaţie pentru copiii din creşele de stat, dotarea acestora cu mobilier, jocuri şi jucării adecvate vârstei copiilor şi pregătirea personalului care lucrează în aceste instituţii. Cu banii strânşi din campania de anul acesta fundaţia va continua dotarea a încă unei creşe cu mobilier, jucării şi jocuri adecvate vârstei copiilor (în sectoarele 3 şi 5), urmată apoi de pregătirea personalului.

Anul trecut am lansat campania 2%, primul nostru an cu această iniţiativă, însă nu am strâns fonduri semnificative pentru proiectul 0 2 3 Early Education. Am reuşit să finanţăm proiectul prin alte moduri: tombolă cu sprijinul British Romanian Chamber of Commerce şi sponsorizări private. După amenajarea Creşei Cerceluş, cu 80 de pătuţuri de lemn, măsuţe de lemn, scăunele de lemn pentru bebeluşi (1-2 ani) şi copii mici (2-4 ani), jucării şi jocuri pentru cele 4 grupe de copii, am demarat proiectul de training pentru personal cu sesiuni teoretice conduse de Valentina Secară şi Fiona Duţu şi sesiuni practice săptămânale, realizate sub formă de voluntariat de educatori ai Fundaţiei Acorns. La acestea s-au adăugat realizarea unui seminar de 3 zile cu traineri din România, Anglia, Irlanda de Nord, SUA în mai 2011 la care Fundaţia Acorns a susţinut financiar participarea a 60 de educatori, asistenţe medicale şi îngrijitoare din creşele de stat din sectoarele 2, 3 şi 5, pentru demararea şi susţinerea ideii de educaţie pentru copiii cu vârstă 0-3 ani din creşele şi grădiniţele de stat. (Valentina Secară, General Manager Fundaţia Acorns)
Anul 2011 s-a încheiat cu realizarea calendarului Baby Acorns care susţine proiectul  "0 2 3 Early Education - Îngrijeşte educaţia din creşele de stat" şi nevoia de educaţie în aceste instituţii.

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). Vă reamintesc că termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai.



Îi mulţumesc Valentinei Secară, General Manager Fundaţia Acorns, pentru informaţii şi Sorinei Vână pentru recomandare.




Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP