2 % pentru Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

sigla_cedcdÎn cadrul campaniei 2% pentru cauza ta, prin care promovăm  redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, vă recomand Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), o organizaţie non-guvermanentală dedicată promovării drepturilor copiilor cu dizabilităţi şi facilitării accesului acestora la serviciile de asistentă şi protecţie. CEDCD este membru afiliat al Organizaţiei Down Syndrome International, organizaţie care promovează pe plan internaţional problematica Sindromului Down.


În martie, CEDCD a iniţiat o amplă campanie de comunicare la nivel naţional pentru a marca, pentru prima data în România, Ziua Internaţională a Sindromului Down - 21 martie, recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011. Printre evenimentele acestei campanii menţionez Concertul "Muzica Dorinţelor Împlinite", concert extraordinar în beneficiul copiilor cu Sindrom Down, la Sala de Concerte Mihail Jora, din 22 martie 2012. Sujeet DESAI, un tânăr muzician de 30 de ani din SUA (diagosticat cu Sindrom Down) a cântat alături de violonista CristinaAnghelescu şi Orchestra de Cameră Radio, dirijor Tiberiu Oprea, printre invitaţii speciali ai serii fiind actorul Valentin Teodosiu, solista Paula Seling şi BigBand-uş Radio, dirijor Ionel Tudor.

CEDCD îşi propune ca, din fondurile strânse în urmă Campaniei pentru Ziua Mondială a Sindromului Down şi a Concertului Extraordinar, să înfiinţeze o structură de intervenţie timpurie pentru copiii cu Sindrom Down, care să îi ajute efectiv, fiind bazată pe cea mai nouă metodă de terapie - PECS (Picture Exchance Communication System). Centrul este înfiinţat din iulie 2011 şi este la prima campanie. Scopul strângerii de fonduri este crearea centrului de intervenţie, foarte necesar, atâta vreme cât copiii cu Sindrom Down nu sunt primiţi în şcoli şi grădinite şi sunt practic forţaţi să trăiască mai mult izolaţi.

ARRP a fost partener de comunicare - m-am implicat direct eu şi echipă de voluntare a ARRP, formată din Ioana Samoila, Nicoleta Nuta şi Florentina Chiru. Au fost nemaipomenite prin entuziasmul şi seriozitatea cu care s-au implicat, au făcut o treabă excelentă şi ARRP recomanda călduros CEDCD. (Alina Dolea, Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice)


Copiii cu dizabilităţi intelectuale nu sunt doar responsabilitatea părinţilor şi ai familiei, ci sunt responsabilitatea societăţii româneşti şi europene. Asumarea acestei responsabilităţi nu este nicidecum un act caritabil sau umanitar, ci o datorie morală, socială, politică şi economică a actorilor sociali. Această datorie trebuie respectată. Nici nu aş putea găsi un motiv mai bun pentru a vă recomanda cu drag proiectele CEDCD! Vă reamintesc că mai puteţi redirecţiona 2% până vineri, 25 mai.



Îi mulţumesc Alinei Dolea, Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice, pentru recomandare şi informaţii.