29032024

Back Eşti aici:Home Articole ongPR 2 % pentru ARAS

2 % pentru ARAS

Pin It

voluntari_arasARAS este una dintre cele mai experimentate organizaţii din mediul non-guvernamental din România. Pentru mine, este primul ONG pe care l-am cunoscut prin intermediul voluntarilor săi, în primul an de liceu. Înregistrată oficial în Bucuresti, la 10 aprilie 1992, ca organizaţie non-guvernamentală, ARAS a fost înfiinţată de un grup de tineri voluntari care şi-au propus drept misiune informarea şi educarea tuturor categoriilor de populaţie asupra pericolului reprezentat de SIDA şi asupra mijloacelor de prevenire a infecţiei cu HIV.

Oana Mucea, voluntar ARAS ne-a recomandat cu mare entuziasm această organizaţie: Datorită acestui ONG am cunoscut voluntariatul şi pot spune că mi-a schimbat viaţa. Chiar au nevoie de banii strânşi din campania de 2 %.

Anul trecut din campania 2% s-au strâns aproximativ 4100 lei, bani ce au fost investiţi în susţinerea serviciului de infromare telefonică SIDA Helpline – 0 800 800 033.  SIDA Helpline este un serviciu de informare şi consiliere telefonică gratuit, anonim şi confidenţial. Sincer, cred că sunt foarte puţini bani având în vedere toate eforturile pe care echipa şi voluntarii acestei organizaţii le fac prin atâtea programe utile şi interesante.

Anul acesta ARAS colecteaza 2% pentru Cabinetul Stomatologic ARAS. Cabinetul Stomatologic ARAS oferă tratamente subvenţionate pentru persoanele care trăiesc cu HIV şi care sunt în dificultate socială sau sunt refuzate la alte cabinete (discriminate şi/sau lipsite de resurse financiare). Serviciul funcţionează în regim de cabinet privat care oferă servicii populaţiei generale, asigurând astfel finanţare cabinetului şi subvenţionarea celor asistaţi social. Anul acesta strângem pentru cabinetul stomatologic şi acolo chiar e un loc în nu există discriminare. Cunosc persoane seropozitive care au fost refuzate la cabinete stomatologice sau la alţi doctori şi ştiu că le e greu. Tocmai de aceea avem nevoie de cât mai mulţi oameni care să ne susţină. (Oana, voluntar ARAS) Mihai Lixandru, coordonatorul voluntarilor ARAS ne-a povestit că voluntarii sunt una din cele mai de preţ resurse de care dispune organizaţia. Ei sunt implicaţi în activităţi de informare, educare şi consiliere a populaţiei, în principal a tinerilor din şcoli/licee/universităţi.

Eu cred foarte mult în ARAS şi se poate să fiu foarte subiectivă, dar cunoscând câţiva dintre voluntarii lor, acum mulţi ani când încă nu eram toţi atât de experţi în arta voluntariatului, tinerii aceia m-au făcut să îmi doresc să schimb şi eu ceva în apropierea mea. Şi e mare lucru să lucrezi într-un mediu în care cel mai simplu e să discriminezi, să ignori, să marginalizezi. De 20 de ani ARAS-ul schimbă atitudini şi cred că merită nu numai admiraţia noastră, dar şi sprijinul nostru real.

Dacă veţi redirecţiona cele 2 procente din impozitul pe venit pentru ARAS, este opţiunea fiecăruia. Dar spuneţi povestea mai departe şi mai ales, redirecţionaţi 2 % pentru cauza în care credeţi. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).  Aşteptăm propunerile voastre la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi veţi citi pe PR Romania poveştile ONG-urilor care au nevoie de noi.



Multumesc Oanei Mucea pentru recomandare şi lui Mihai Lixandru pentru informaţii.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP