28032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa TEDxBucharest 2016 va fi ‘Ahead of Time’ pe 23 Octombrie

TEDxBucharest 2016 va fi ‘Ahead of Time’ pe 23 Octombrie

Pin It

TEDx2016oct KV webDuminică, 23 Octombrie 2016, echipa TEDxBucharest își invită publicul la cea de-a opta ediție a conferinței anuale, unde mai mult de 16 oratori si artiști vor satisface curiozitățile celor peste 900 de participanți plini de pasiune.

Tema acestei ediții, “Ahead of time”, aduce pe covorul roșu elemente inovative precum cercetări cu impact potențial uriaș in medicină sau tehnologie, abordări progresiste in domeniile educației și comportamentului uman sau schimbări de paradigma în economie sau societate.

Evenimentul, organizat independent sub licență TED, se va desfășura la Sala Radio din București, un spațiu nou față de edițiile precedente, o clădire de referință cu un istoric bogat localizată în centrul capitalei. Cunoscută și sub numele de Studioul de Concerte „Mihail Jora”, obiectivul a fost renovat în 2009 pentru a oferi standarde moderne prin titulatura de cea mai mare sală de concerte simfonice din România.

TEDxBucharest reprezintă de opt ani un hub de idei pentru inițiative îndrăznețe, idei ce transformă percepții asupra lumii, un punct de întâlnire pentru neconvențional si inovativ deopotrivă, un catalizator al gândirii moderne si al progresului socio-cultural. “Întotdeauna ne-a motivat dorința oamenilor de pe scena de a-si împlini visele prin proiectul care ii pasionează. In acești opt ani, am ajuns sa credem cu tărie in ideile lor, idei ce merita împărtășite si comunități ce au curajul sa viseze, capabile de mult mai mult decât sunt conștiente. TEDxBucharest este o punte de legătura cu viitorul prin participanții la conferința, speakeri, publicul larg si ideile lor”, a declarat Andrei Dinu, organizatorul evenimentului.

Lista de invitați  a scenei TEDxBucharest 2016 include personalități din varii domenii ale științei, dintre care amintim:

●    Delia Dumitrescu, Lead Innovation Architect la Trendwatching - renumita firmă de consultanță în trenduri globale, ce transformă previziuni de tendințe in afaceri profitabile
●    Cristina Balan, Fondator și Lead Designer la Tesseract Motors LLC, un inginer de renume in domeniul automotive care lucrează cu tehnologiile viitorului
●    Cornel Amariei, R&D Innovation Manager la Continental, un tanar inventator, autor si inginer cercetator
●    Flavia Oprea, coordonatoarea echipei ENTy, o tânără studentă ce aduce tehnologia în ajutorul medicilor specialiști ORL
dar și alți invitați ce urmează să fie anunțați în curând.

La cele șapte ediții anterioare au participat în total peste 4000 de oameni, iar anul acesta sunt așteptați aproximativ 1000. “Prima dată când am văzut o conferință TED a fost în 2008, și mi-am dorit ca un astfel de eveniment să se organizeze și în România, mi-am scris chiar lucrarea de licență pe această temă. Conceptul de TEDx a apărut în anul următor, în 2009, și la prima ediție, care a fost organizată în plină criză, nici nu ne gândeam că vom ajunge să organizăm încă alte șapte evenimente, mai ales ca acesta nu este un eveniment comercial. Scopul acestor conferințe este acela de a aduce în fața publicului român oameni cu totul deosebiți, care nu au de regulă apariții publice și care au ceva esențial de spus”, a adăugat Andrei Dinu.

În conformitate cu formatul evenimentelor TEDx din întreaga lume, speakerii TEDxBucharest 2016 vor ține un discurs de maximum 18 minute. Înscrierile la ediția din acest an se pot face pe site-ul TEDxBucharest (www.tedxbucharest.ro), până pe 22 octombrie 2016. Prețul unui bilet “Early Bird” este de 80 de euro (355 RON) până la data de 16 Octombrie (inclusiv), iar cea a unui bilet de tip “Regular” de 99 de euro (440 RON) până la data de 22 Octombrie, existând și reduceri disponibile pentru grupuri de peste 5 sau 10 participanți.

Evenimentul TEDxBucharest din acest an este sustinut de NN Romania, in calitate de partener principal, Telekom Romania, partener conectivitate, Teamnet, partener tehnologic, precum și alți parteneri ce vor fi anunțați în curând.
                   

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP