PR-ul în jurul lumii: Rapoartele PR Landscapes despre peisajul general si practica relatiilor publice in diferite tari ale lumii

Pe site-ul Global Alliance for Public Relations and Communications Management au fost publicate o serie de rapoarte care descriu peisajul general din domeniul relaţiilor publice într-o serie de ţări din Europa, America şi Asia. Intitulate PR Landscapes, aceste studii încearcă să redea contextul general al ţărilor analizate şi modul în care acesta afectează practica relaţiilor publice la nivel naţional şi atitudinile faţă de domeniu în general.

Analiza redă o serie de tipuri de date, de la cele de ordin demografic şi geografic, până la cele de ordin economic şi istoric. Un studiu complet cuprinde, printre altele, informaţii generale (precum locaţia, populaţia, religia majoritară, limba oficială, date de natură geografică şi alte procente privind rata alfabetizării sau a şomajului), problemele importante care sunt dezbătute în acea ţară la momentul efectuării studiului, o scurtă istorie, dimensiuni culturale şi ample descrieri ale statutului disciplinei şi practicii de PR la nivel naţional.

Printre ţările analizate cuprinse în rapoartele PR Landscapes se numără şi România. Deşi studiul nu este de natură recentă, el oferă o perspectivă de ansamblu foarte utilă tuturor celor care doresc să înţeleagă natura şi modul în care sunt percepute relaţiile publice în România. De la probleme economice până la descrierea mass media româneşti, raportul oferă informaţii valoroase şi surse bibliografice pentru cei care doresc să îşi aprofundeze cunoştinţele.

Studiile pot fi consulate şi descărcate de la http://www.globalalliancepr.org/project.php?id=1