18042024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Adolescenţii vor să poată accesa reţelele sociale la locul de muncă

Adolescenţii vor să poată accesa reţelele sociale la locul de muncă

Pin It
Reţelele sociale sunt bine integrate astăzi în vieţile adolescenţilor. De fapt, sunt atât de bine integrate încât, conform celui de-al şaptelea sondaj anual Junior Achievement/Deloitte Teen Ethics Survey, adolescenţii iau în considerare şi posibilitatea accesării reţelelor sociale la locul de muncă atunci când îşi caută un job.

Aproape 9 din 10 (88%) dintre adolescenţii participanţi la studiu utilizează reţelele sociale zilnic, iar 70% petrec zilnic o oră sau mai mult de o oră pe astfel de site-uri. Iar 58% dintre respondenţi declară că iau în considerare posibilitatea de a putea accesa reţelele sociale la locul de muncă atunci când evaluează o ofertă de angajare. Din păcate, tendinţa actuală a companiilor este să limiteze sau chiar să interzică utilizarea reţelelor sociale la locul de muncă, de teama pierderii de informaţie, a răspândirii zvonurilor şi a altor utilizări lipsite de etică.

Cu toate acestea, 82% dintre adolescenţi sunt pregătiţi să ia decizii etice la serviciu, iar 83% declară că nu se comportă lipsit de etică atunci când utilizează reţelele sociale. Însă în ciuda încrederii în integritatea propriului comportament online, adolescenţii nu iau în considerare reacţiile diverselor grupuri de influenţatori din viaţa lor atunci când publică informaţii pe site-urile sociale. Mai precis, 40% nu iau în considerare posibilele reacţii ale college admissions officers, 38% nu iau în considerare reacţiile foştilor sau viitorilor angajatori, iar 30% nu iau în considerare reacţiile părinţilor lor. Mai mult decât atât, 16% au recunoscut că au publicat conţinut jenant pentru anumite persoane, zvonuri sau s-au prefăcut a fi altcineva. 54% dintre cei care au publicat astfel de conţinut au regretat mai târziu gestul.

Sondajul Junior Achievement/Deloitte Teen Ethics Survey a fost realizat de Opinion Research Corporation în săptămâna 21-28 septembrie. La el au participat 1000 de adolescenţi din SUA cu vârste cuprinse între 12-17 ani care au fost intervievaţi prin telefon.

Mai multe detalii la: http://www.csrwire.com/press/press_release/28332-No-Facebook-at-Work-No-Thank-You-Teens-Expect-Access-To-Social-Networks-On-The-Job-Junior-Achievement-Deloitte-Poll
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP