IBM a înregistrat pentru al 17-lea an consecutiv cele mai multe brevete în SUA

IBM a anunţat recent înregistrarea a  4.914 de brevete în SUA în anul 2009, clasându-se pentru al 17-lea an consecutiv în topul celor mai inventive companii din lume. IBM a mai anunţat că, pentru prima dată, va pune la dispoziţie know-how-ul său în domeniul inovaţiei precum şi aplicaţii software de gestionare a portofoliului de brevete pentru clienţii care doresc să-şi sporească abilităţile de gestionare a proprietăţii intelectuale pentru a-şi susţine strategiile de dezvoltare bazate pe inovaţie.
Know-how-ul şi aplicaţiile software de gestionare a brevetelor puse la dispoziţie de IBM pot ajuta companiile inovatoare în evaluarea eficientă a portofoliului lor de brevete, în identificarea de noi oportunităţi de brevetare şi în corelarea mai bună a business-ului cu strategiile referitoare la proprietatea intelectuală.

În plus, IBM a mai anunţat aproape 4.000 de invenţii tehnice în 2009 pe care le-a pus în mod gratuit la dispoziţia altor companii, fără să urmărească protejarea acestor brevete. IBM a anunţat aceste invenţii prin publicare, că parte a angajamentului sau în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii brevetelor. În consecinţă, invenţiile sunt disponibile gratuit într-o bază de date publică care conţine lucrări anterioare şi pot fi menţionate de birourile de brevetare pentru a limita domeniul de aplicare a cererilor de brevetare. Demersul de publicare al companiei poate stimula inovaţia ulterioară, care să permită o creştere dinamică de business.

Ca parte a strategiei IBM de a ajuta companiile să construiască şi să susţină o cultură a inovaţiei, compania va oferi clienţilor acces la aplicaţiile sale software de gestionare a portofoliului de brevete şi la know-how-ul în domeniu, prin acorduri cu clienţii. În schimb, acest lucru poate ajuta la stimularea dezvoltării prin susţinerea îmbunătăţirii unor portofolii de brevete de înaltă valoare.

Experţii IBM în brevete şi proprietate intelectuala au dezvoltat şi utilizat aplicaţia software de gestionare a brevetelor mai mult de un deceniu pentru a putea analiza, evalua si administra în mod eficient portofoliul companiei, care depăşeşte 30.000 de brevete în SUA. Aplicaţia software de gestionare a brevetelor, împreună cu experienţa companiei, a permis companiei IBM să coreleze strategia sa privind brevetele şi proprietatea intelectuală cu necesităţile de business şi să genereze noi modalităţi prin care să obţină mai multă valoare din aceste inovaţii.

"Punem la dispoziţia clienţilor know-how-ul nostru şi aplicaţii software pentru gestionarea brevetelor deoarece aceştia au început să apeleze din ce în ce mai mult la IBM pentru a solicita mai multe informaţii referitoare la modul în care să îşi gestioneze mai eficient propriile portofolii de brevete şi proprietăţi intelectuale", a afirmat Kevin Reardon, general manager Intellectual Property şi vicepreşedinte Research Business Development, IBM. "Aceasta abordare este în concordanţă cu angajamentul nostru privind încurajarea colaborării şi cooperării în domeniul brevetelor şi proprietăţii intelectuale".

În cadrul ofertei de gestionare a brevetelor şi a proprietăţii intelectuale, IBM va furniza clienţilor săi know-how-ul necesar pentru a-i ajuta să îşi planifice, să creeze şi să îşi valorifice portofoliile de proprietate intelectuală deja existente sau în curs de dezvoltare. Know-how-ul care va fi oferit de IBM poate ajuta clienţii să îşi stabilească o infrastructură pentru proprietatea intelectuală, să identifice domeniile cu potenţial ridicat de inovare şi să construiască un portofoliu de proprietate intelectuală. IBM va instrui de asemenea clienţii asupra modului în care să dezvolte şi să implementeze un cadru de planificare strategică, să cultive proprietatea intelectuală şi să introducă cultura inovării. Pentru a ajuta clienţii să înveţe cum să-şi valorifice proprietatea intelectuală, IBM va oferi informaţii referitoare la procesul de licenţiere, implementarea celor mai bune practici de gestionare a brevetelor şi modalităţi de extindere a oportunităţilor de piaţă.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi: http://www.ibm.com/research