16042024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Twitter şi Facebook, mai accesate prin mobile browser

Twitter şi Facebook, mai accesate prin mobile browser

Pin It
Multe aplicaţii de social media sunt din ce în ce mai accesate prin intermediul telefoanelor mobile. Conform unui studiu realizat de comScore, în ianuarie 2010, 30.8 % dintre utilizatorii smartphone-urilor îşi accesau site-urile de reţele sociale de pe browser-ul mobil, comparativ cu 22.5 % în ianuarie 2009. Accesarea Facebook-ului printr-un browser mobil a crescut cu 112% în 2009, în timp ce Twitter a avut o creştere de 347%.
Mark Donovan, Senior Vice President în cadrul comScore, declară: "Utilizarea reţelelor sociale reprezintă una dintre cele mai populare activităţi din prezent, fie că vorbim de accesarea Internetului printr-un PC, fie că utilizăm mobile web. Social media sunt în mod automat şi absolut natural asociate telefoanelor mobile, pentru că acestea reprezintă mijlocul prin care oamenii comunică cu cercul lor de prieteni, fie telefonându-le, fie trimiţându-le mesaje text, email-uri sau accesând site-uri de reţele sociale printr-un mobile browser."

În ianuarie 2010, 11.1% dintre toţi utilizatorii de telefoane mobile au accesat un site de social networking printr-un browser mobil, o creştere cu 4.6% faţă de anul trecut (o mare parte a acestei creşteri a fost adusă de utilizatorii smartphone-urilor, dintre care 30.8% au accesat astfel de site-uri de pe browser-ul mobil).

În ceea ce priveşte principalele site-uri de social networking, creşterile sunt seminificative. Astfel, în ianuarie 2010, 25.1 milioane de utilizatori au accesat Facebook prin intermediul browser-ului lor mobil, cu 112% mai mulţi faţă de anul trecut. MySpace a atras în ianuarie 11.4 milioane de utilizatori, în timp ce Twitter a atras 4.7 milioane de utilizatori mobili, cu 347% mai mult comparativ cu 2009. Aceste cifre nu includ şi vizitele celor 6 milioane de utilizatori care accesează reţelele sociale exclusiv de pe aplicaţii mobile.

Mai multe informaţii aici

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP