2 % pentru Caritas Alba Iulia

Printre primele propuneri pe care le-am primit în cadrul campaniei a fost Caritas Alba Iulia şi mă bucură mult faptul că printre recomandările primite sunt şi câteva ONG-uri locale. Cred că impactul celor 2 % se văd mult mai bine în comunitatea fiecăruia, dincolo de cauza în care crede şi pe care o susţine. Am fost plăcut impresionată de transparenţa acestei organizaţii, de dedicaţia oamenilor care lucrează acolo. Am văzut angajaţi care organizau tabere pentru copii săraci, care se ocupau de persoane cu dizabilitati, care îngrijesc oameni bătrâni la domiciliu. Cred că merită din plin cei 2%, ne-a scris Ana-Maria Vora.

În campania de anul trecut s-au strâns 102.259 lei, un sprijin foarte important pentru comunitate. Anamaria Neag, de la Caritas Alba Iulia, ne-a povestit că în fiecare an redistribuie sumele strânse în acele zone de unde au provenit redirecţionările, ceea ce mi se pare remarcabil. În cadrul serviciului de îngrijire la domiciliu s-au achiziţionat echipamente medicale noi pentru a asigura o asistenţă medicală profesionistă. Totodată, s-au organizat tabere de vară pentru acei copii de la sate care nu au avut niciodată parte de programe de vacanţă.

Cei care oferă cei 2% pentru Caritas vor ca măcar o mică parte din impozitul lor să se întoarcă în comunitate. Tot ei sunt cei care vor să se implice activ în rezolvarea problemelor sociale din zona în care traiesc tocmai pentru că ştiu că ajutorul lor face diferenţa pentru cineva, ne-a povestit Anamaria. Voluntarii sunt o resursă importantă pentru Caritas Alba Iulia. Ne mândrim cu peste 400 de voluntari care ne ajuta în programele zilnice ale organizaţiei. În iulie 2011 am organizat o tabără a voluntarilor. Aici ei au organizat programe pentru copii şi pentru persoane cu dizabilităţi din zonă, au vizitat bătrâni rămaşi singuri, au curăţat zonele publice, au reparat şi vopsit garduri, case. Pentru a le mulţumi tuturor am organizat o Gală a Voluntarilor pentru acei oameni şi-au oferit timpul liber, cunoştinţele, abilităţile pentru a ajuta.

Recunosc că nu ştiam prea multe despre organizaţie când am primit propunerea, dar descoperind programele lor, informaţiile despre organizaţie şi despre oamenii ei, mi-a dat acel sentiment că ne place să credem că totul în jurul nostru merge prost. Sunt atât de mulţi oameni care fac lucruri bune doar că noi nu îi căutăm şi mai trist, nici nu le dăm importanţă. Mi s-a părut remarcabil faptul că în 2004 Organizaţia Caritas Alba Iulia a primit din partea Guvernului României statutul de organizaţie de utilitate publică, ceea ce cred că este o garanţie că aceşti profesionişti îşi fac treaba cu seriozitate. Prin banii strânşi din campania de anul acesta vor oferi programe tot mai variate pentru copiii săraci, de la ţară, pentru persoane cu dizabilităţi, familii nevoiaşe şi pentru vârstnici bolnavi.

Dacă veţi redirecţiona cele 2 procente din impozitul pe venit pentru Caritas Alba Iulia, este opţiunea fiecăruia. Dar spuneţi povestea mai departe şi mai ales, redirecţionaţi 2 % pentru cauza în care credeţi.

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).  Aşteptăm propunerile voastre la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi veţi citi pe PR Romania poveştile ONG-urilor care au nevoie de noi.