2% pentru HOSPICE Casa Speranţei

hospiceHospice Casa Speranţei este una dintre cele mai mari organizaţii din România, atât ca experienţă în mediul non-guvernamental, dar şi ca misiune. Hospice a fost înfiinţată la Braşov, în anul 1992, la iniţiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii şi dezvoltării serviciilor specializate de îngrijire pentru bolnavii incurabili în stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din România şi centru de excelentă pentru Europa de Est, în domeniul îngrijirii paliative. 

M-am numărat şi eu printre cei 4,5 milioane de români care au avut în familie pe cineva diagnosticat cu o boală incurabilă. Şi, ca şi ei, m-am revoltat, am suferit şi m-am resemnat în faţa unui diagnostic necruţător. Chiar şi acum, în timp ce scriu aceste cuvinte, nu sunt străin de emoţia acelor momente. Aveam doar 13 ani când Eliza, verişoara mea, se stingea de leucemie sub privirile părinţilor ei care se stingeau alături de ea. Cu greu poţi, ca părinte, să accepţi implacabilă fraza “Ne pare rău, nu mai putem face nimic pentru ea…” (Cristiana Ionescu, Fundraising Consultant Director, Hospice Casa Speranţei)

Sunt milioane de români anual care simt efectele şi durerea unui diagnostic necruţător în familia lor. Doar în Bucureşti în fiecare an 15,000 de persoane diagnosticate cu o boală incurabilă au nevoie de îngrijire paliativa de tip hospice şi alte mii, care suferă alături de ei, au nevoie de asistentă socială şi psiho-emoţională. HOSPICE Casa Speranţei, de 20 de ani, este Soluţia la acesta mare nevoie de îngrijire. De 2 decenii, la HOSPICE au fost îngrijiţi GRATUIT peste 12,000 de persoane cu boli incurabile şi multe alte mii au beneficiat de servicii de asistenţă socială şi psiho-emoţională.

HOSPICE Casa Speranţei este cea mai mare organizaţie medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă. Îngrijirea paliativă are ca scop alinarea durerii şi controlul simptomelor bolnavilor incurabili, asistenţă socială precum şi consiliere psihologică şi religioasă. HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli terminale în Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti şi a fost desemnată ca fiind centru de excelentă pentru Europa de Sud-Est.

Puteţi şi voi să susţineţi aceste servicii gratuite ajutându-i să trăiască multe clipe de viaţă fără durere şi cu zâmbetul pe buze alături de cei dragi. Completând formularul 2% pentru HOSPICE Casa Speranţei strângi fonduri pentru Noul Centru Educaţional şi de Îngrijire Paliativă din Bucureşti care va avea unitate cu paturi, centre de zi, centru educaţional pentru copii, clinică în ambulatoriu şi servicii de îngrijire la domiciliu. Descarcă acum formularul 2% pentru HOSPICE de la pagina web www.hospice.ro/pagini/2-la-suta-pentru-hospice şi poţi deveni membru fondator pentru noul Hospice, un fondator de speranţă şi viaţă. (Cristiana Ionescu)

E dificil să închei articolul după cuvintele Cristianei… Îmi place conceptul de fondator de speranţă, subliniază cel mai bine nevoia de a ne implica activ în misiunea acestor oameni care stau alături de cei în suferinţă. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).


Îi mulţumesc Cristianei Ionescu, Fundraising Consultant Director, Hospice Casa Speranţei, pentru informaţii.