08122021

Back Eşti aici:Home Articole ongPR 2% pentru Asociaţia SOS Infertilitatea

2% pentru Asociaţia SOS Infertilitatea

Pin It

sosi_grupÎndraznesc să spun că echipa Asociaţiei SOS Infertilitatea îmi este tare dragă. Unul dintre primele interviuri pe care le-am realizat pentru PR România a fost cu Raluca Bonzi, coordonatoarea asociaţiei, şi de atunci urmăresc cu mare interes activitatea lor. Poate pentru că este una dintre puţinele organizaţii care a reuşit să schimbe legi şi mai ales, mentalităţi. Şi până la urmă, asta înseamnă să schimbi lumea.


Asociaţia SOS Infertilitatea desfăşoară din 2008 o campanie de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate, în domeniul reproducerii umane asistate medical şi în cel al adopţiei. Toate acţiunile lor se desfăşoară în regim de voluntariat, din convingere şi entuziasm, cu resurse materiale minime. Printre proiecte SOS Infertilitatea amintim Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer, creat de Ministerul Sănătăţii, la iniţiativa şi cu participarea Asociaţiei SOS Infertilitatea, grupuri de suport (întâlniri ale persoanelor afectate de infertilitate, sub coordonarea unor psihologi), biblioteca SOS Infertilitatea (fond de carte despre in/fertilitate, reproducere asistată, adopţie, cărti disponibile spre împrumut), Campania Familiile Speranţei/Special Families Campaign (proiect paneuropean în cadrul Fertility Europe, sute de mesaje de speranţă de la familiile care au învins infertilitatea). De asemenea, un proiect important al asociaţiei este campania Vrem să putem adopta copii!, campanie de advocacy în domeniul adopţiei. Platforma web a asociaţiei conţine un blog, forum, newsletter, info flash, baze de date cu 6000 de destinatari target-ati, conturi foarte active pe reţelele sociale.

Pe forumul SOS Infertilitatea puteţi citi despre evoluţia campaniei de anii trecuţi - toate sumele primite sunt publice, în spiritul transparenţei. Suma totală atrasă din operaţiunea 2% în 2010 a fost de 13.595 RON (echivalentul în lei a cca. 3.333€, la cursul zilei), iar suma direcţionată către SOS Infertilitatea în 2011 încă nu este definitivă, dar se situează în jurul sumei de 8.000 €. Toate sumele obţinute din operaţiunile de fundraising ale Asociaţiei SOS Infertilitatea sunt făcute publice aici, precum şi modalităţile de utilizare ale acestor fonduri.

Cred foarte mult în această organizaţie tocmai pentru că avem nevoie de o societate sănătoasă, atât din punct de vedere medical, cât şi al mentalităţii. Infertilitatea este o boală şi avem nevoie de oameni ca cei de la SOS Infertilitatea pentru a dezvolta astfel de programe. E decizia fiecăruia dacă alege să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit pentru cauza Asociaţiei SOS Infertilitatea - lupta împotriva infertilităţii, dar este datoria fiecăruia să înţelegem importanţa activităţilor unor astfel de oameni şi să spunem povestea mai departe.

Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).  Aşteptăm propunerile voastre la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi veţi citi pe PR Romania poveştile ONG-urilor care au nevoie de noi.Mulţumesc echipei SOS Infertilitatea pentru informaţii.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central    GFPR new logo web            logo SMP          chapter4 logoSigla Action Global Communications web dccom LOGO nou siteGMP logo 2        Logo ThePublicAdvisors  logo oxygen site