@PRRomânia îşi sărbătoreşte follower-ul cu numărul 1000. Pe Twitter.


daniel_robuPrimul tweet @PRRomania suna cam aşa: „Blogging şi PR: http://bit.ly/kYWWb”. Se petrecea în urmă cu un an, pe vremea când păşeam cu paşi timizi în universul social media. Comunicatori de profesie, ştiam că social media vor reprezenta o verigă tot mai importantă atât în comunicarea cu cititorii noştri cât şi în cea cu potenţialii cititori.

La început, am înţeles că informaţia circulă mult mai repede pe Twitter decât în alte reţele sociale, aşa că am încercat să comunicăm tot mai des, păstrând în acelaşi timp nivelul calitativ al site-ului şi postând doar informaţii strâns legate de relaţii publice şi comunicare. 

Al doilea pas a fost acela de stabili o comunicare bidirecţională şi de a crea o comunitate. Până în prezent, am reuşit într-o oarecare măsură acest lucru.

Tot din dorinţa de a ne apropia de cititorii noştri, dar şi de a-l premia pe unul dintre ei, am încercat un experiment, şi anume acela  de a premia follower-ul cu numărul 1000 printr-un interviu. Cum am procedat? În momentul în care numărul follower-ilor @PRRomania a ajuns la 991, am anunţat această iniţiativă printr-un tweet. Iar a doua zi am aflat şi numele persoanei care urma să fie intervievată: Daniel Robu (@padresito).


Interviul de mai jos este de fapt un tweeterview şi atât întrebările cât şi răspunsurile se încadrează în 140 de caractere.

Cum ţi se pare ideea de a intervieva prin direct messages follower-ul cu numărul 1000?

Interviul prin DM? Rapid, ieftin şi comod. Mi se pare o soluţie de viitor apropiat, poate chiar de prezent.

Ce te-a determinat să dai follow @PRRomania
pe Twitter?
Iniţial am găsit informaţii pe csr-romania.ro pentru un proiect la FJSC, apoi pe pr-romania.ro şi ulterior v-am găsit şi pe Twitter.

Cum apreciezi comunicarea @PRRomania pe Twitter?

Consider că activitatea în Social Media este un "must" al PR-ului prezent. Felicitări PR Romania pt. că a înţeles acest lucru!

Cum crezi că ar putea fi îmbunătăţită comunicarea @PRRomania pe Twitter?

Nu aş putea da indicaţii. Sunt early adopter, cum se spune. Încă ma bucur de ceea ce-mi oferiţi. Exigenţele vor creşte, probabil, mai târziu.

Daniel Robu s-a născut pe 18 februarie 1982, la Roman şi a absolvit două facultăţi: Facultatea de Teologie şi Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii . Din 2002 lucrează la Patriarhia Română, iar în această perioadă a avut mai multe colaborări cu firme IT şi design grafic, încercând să combine atracţia sufletească spre teologie cu pasiunea pentru tehnologie. Interesul pentru PR a apărut în urma proiectelor pe care le-a
avut la Facultatea de Jurnalism.