19052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Departamentul video al agenției Oxygen a generat peste 50 de producții în 2018 și își continuă dezvoltarea

Departamentul video al agenției Oxygen a generat peste 50 de producții în 2018 și își continuă dezvoltarea

Pin It

Despre importanța video-ului într-o strategie de marketing în 2019 nu mai este nevoie să insistăm, mai ales că a înregistrat cele mai mari creșteri în ultimii ani, comparativ cu toate tipurile de conținut din online. La nivel global, mai mult de 45% dintre consumatorii de internet urmăresc conținut video câte cel puțin o oră în fiecare zi*. Acest tip de conținut conduce detașat,  81% dintre afaceri l-au integrat în planul de marketing în 2018, față de 63% în 2017**.

În 2017, agenția de comunicare integrată Oxygen a înființat propriul departament de conținut video și foto in-house. În strânsă colaborare cu echipele de strategie și creație, acesta produce conținut dinamic, uneori real-time, destinat online-ului, pentru 40 branduri aflate în portofoliul agenției. Anul trecut, departamentul a generat peste 50 de producții video pentru varii proiecte de comunicare interna, externă, social media, digital, CSR și evenimente.

“Departamentul video ne-a ajutat să creștem eficiența campaniilor de digital și Social Media pentru clienții agenției. Astfel, odată cu generarea materialelor video sau a animațiilor speciale, am reușit să sporim nivelul de engagement pe paginile de Social Media și să generăm rezultate mai bune pentru campaniile de performance marketing ale clienților”, a declarat Sînziana Focșa, Communications Strategist Oxygen.

În digital, comportamentele de consum evoluează foarte repede. Platformele se reinventează constant prin noi opțiuni care schimbă felul în care userii se raportează la conținut. Iar proporția conținutului branded este tot mai mare, ceea ce îi face pe consumatori mai reticenți, mai selectivi și cu un attention span minim record (8 secunde pentru videourile de pe Facebook). Brandurile au misiunea grea de a ține pasul cu toate schimbările aduse de platformele de Social Media, chiar dacă asta înseamna să riște să testeze primii feature-uri.

“Pentru că video-ul rămâne cel mai relevant format din online, este important ca brandurile să genereze conținut video original, cu o amprentă personală (a brandului), cu rolul de a distra, de a educa sau de a interacționa cu consumatorii, nu doar de a se promova, și cu obiectivul de a genera rezultate măsurabile. Din acest motiv, anul acesta ne vom concentra pe dezvoltarea departamentului, pentru a veni proactiv cu propuneri relevante pentru clienții noștri,” a adăugat Răzvan Roșu, Director Producție Video în cadrul departamentului.

Oxygen este o agenție integrată de comunicare, cu birouri la București și Cluj-Napoca. Premiată încă de la începutul activității pentru campaniile sale, agenția deține un portofoliu vast de clienți, precum: Olympus Dairy, TotalSoft, Nestlé, Moncler, Luxoft, AD Pharma, BCR, Betano, Skoda, Garanti Bank, Total Romania, FOREVER 21, Volvo, Huawei, KiK, Metro Systems, Sony Pictures AXN, World Class, Intesa Sanpaolo Bank, Grand Entertainment, PPD Romania, Gruppo Campari (Campari, Aperol), Acqua Panna, San Pellegrino, Asirom VIG, SPLAT Professional, Batiste, Dr. Hart, Femibion, DELL și mulți alții.

Pentru mai multe detalii despre Oxygen, accesați: http://www.oxygencomms.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=EM7Ec4LMn7E


*Conform studiului Renderforest efectuat pe un esantion de 1000 persoane in decembrie 2019
**Studiul State of Video Marketing Suvery a fost efectuat în ianuarie 2018, pe un eșantion de 600 persoane, specialiști marketing și consumatori.
***Conform Top 16 Video Marketing statistics pentru 2017

https://www.youtube.com/watch?v=EM7Ec4LMn7E

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP