Zelist Monitor lansează analiza "Sectorul financiar-bancar în social media"

TreeWorks prezintă analiza sectorului financiar-bancar din România, analiză realizată prin monitorizarea a peste 135.000 de surse online în perioada cuprinsă între 1 iulie 2011 şi 31 decembrie 2011.

În contextul economic actual, subiectele corelate domeniului financiar-bancar sunt intens discutate în social media din România şi în presa online, generând de două ori mai multe vizualizări decât sectorul telecomunicaţiilor şi cel auto.

Studiul a avut la bază dorinţa de a observa vizibilitatea domeniului financiar-bancar, atât din perspectiva menţionărilor în articolele redactate de presa online cât şi din perspectiva menţionărilor  realizate pe platformele de socializare. Analiza prezintă informaţii cantitative despre vizibilitatea principalelor instituţii bancare din România, a societăţilor de investiţii financiare, a celor mai importante companii de asigurări şi a principalilor bancheri, precum şi raportarea acestora la concurenţă în funcţie de numărul apariţiilor şi numărul de vizualizări estimate generate de acestea.

În urma realizării analizei au fost evidenţiate următoarele concluzii:

•    BCR este cea mai menţionată instituţie bancară dintre cele analizate, generând aproximativ 20% din totalul apariţiilor corelate domeniului bancar.
•    ASTRA Asigurări se află pe primul loc în topul discuţiilor românilor în materie de companii de asigurări.
•    SIF Oltenia este cea mai vizibilă societate de investiţii financiare în mediul online.
•    Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi consilierul său, Adrian Vasilescu, generează de aproape 10 ori mai multe apariţii decât ceilalţi bancheri analizaţi.




Zelist Monitor, dezvoltat şi implementat de către TreeWorks, reprezintă cea mai complexă soluţie de monitorizare social media românească, ce umrăreşte peste 63.000 de bloguri, peste 50.000 de conturi de Twitter şi 1200 de surse online media, peste 2.000 grupuri publice Facebook, peste 15.000 de pagini publice Facebook şi cele mai importante forumuri din online-ul românesc.

Platforma ZeList Monitor pune la dispoziţie informaţii cantitative şi calitative despre cum se reflectă campaniile de PR în social media din România, statistici descriptive, rapoarte despre concurenţă, alerte în timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum şi o evaluare a impactului acestora în funcţie de vizibilitatea sursei.