Companiile se "înverzesc" – un studiu despre mişcarea ecologică la nivel corporativ

Noul raport de cercetare al LBG Associates, intitulat “The Green Effect: How Community Involvement is Embracing Environmentalism”, prezintă cele mai utilizate practici şi tendinţe ecologice din 51 de mari corporaţii. Acesta include de asemenea şi o modalitate de autoanaliză pentru companii pentru a determina “cât de verzi” sunt. Conform analizei, sunt definite trei tipuri de organizaţii (ilustrând trei nuanţe diferite de verde): “Peridot” (organizaţie care este pe cale să devină verde), “Jade” (companie care are multe activităţi de tip ecologic şi se implică în comunitate) şi “Emerald” (organizaţie “extrem de verde”). 

Urmărind această clasificare, în urma studiului s-a descoperit că majoritatea corporaţiilor participante în cadrul acestei cercetări sunt de tip Jade (65%), în timp ce 21% sunt “Emerald” şi 14% sunt de tip “Peridot”. Din punctul de vedere al implicării la nivelul comunităţilor, majoritatea abordează o implicare tip Jade (51%), în timp ce 31% au o atitudine tip “Peridot” şi doar 18% se implică în cadrul comunităţilor sub o modalitate tip “Emerald”. De asemenea, majoritatea respondenţilor se consideră “o companie verde” şi sunt de părere că “atitudinea eco” face parte din cultura lor organizaţională. 92% încearcă să reducă utilizarea resurselor, 88% folosesc mai puţină energie şi 86% controlează şi reduc emisiile de gaze şi de alte substanţe.

Din punctul de vedere al implicării în comunitate, majoritatea companiilor au iniţiative ecologice. Astfel, 73% dintre respondenţi donează aproximativ 25% din fondurile lor caritabile pentru problemele de mediu. CEO şi Senior managerii sunt suţinători fervenţi şi sunt extrem de implicaţi în iniţiativele ecologice din diversele comunităţi în peste jumătate din cazuri (58%), în timp ce doar 14% nu se implică activ, deşi susţin astfel de programe.

Studiul indică faptul că problemele ecologice au afectat companiile în ceea ce priveşte strategia de implicare în cadrul comunităţilor, deoarece acestea au realizat că viitorul lor este strâns legat de activităţile şi obligaţiile ecologice pe care şi le asumă.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa:
http://www.lbg-associates.com/16.html
O descriere detaliată a acestui studiu este disponibilă la:
http://www.lbg-associates.com/resources/The+Green+Effect+Executive+Summary+for+Website+REVISED.pdf