Ce au în comun descoperirea cancerului în 6 minute şi un maraton la -40 grade C?


Cei care fac lucrurile să se întâmple în România de astăzi se reunesc pe 15 octombrie 2010, la Casa Poporului, sala Al I.Cuza, pentru conferinţa TEDxBucharest  – unde ideile bune se întâlnesc cu oamenii care au nevoie de ele.

Organizată independent sub licență TED Global, TEDxBucharest aduce audienței sale ideile a doisprezece vorbitori români și a patru internaționali într-un spațiu audio-vizual aparte. Cei 16 vorbitori au în comun un trecut de inovaţie, perseverenţă şi reuşite contagioase. Venind dintr-o diversitate de  domenii precum design, business, teatru, medicină, sport, activism social, mass media, ştiinţă și educaţie, ei aduc prin TEDxBucharest exemple care inspiră.

Exemplele personale, precum cel al lui Andrei Roşu care a alergat maratonul de la Polul Nord la -40 grade C şi cel al lui Nik Halik, multi-milionarul care a luat cina pe Titanic, se alătură exemplelor de business cu o imensă componentă socială: serialul Orăşelul Leneş şi conceptul de şcoală mobilă pentru copiii străzii.
Raluca van Staden, Oana Pellea, Cătălin Ștefănescu, Adrian Bejan, Mihai Panaitescu şi Andrei Stoica sunt o parte dintre românii extraordinari ce vor vorbi la TEDxBucharest. Cum detectezi  tulpini cancerigene în doar şase minute cu o invenție autohtonă, folosirea umbrei pentru identificarea unui infractor prin satelit, de ce designul de viitor e făcut de tineri și ce înseamnă în 2010 cuvântul cultură sunt întrebări la care răspund ideile lor.

Pentru că ideile bune merită împărtăşite, conferinţa va fi şi în 2010 un spaţiu al inovaţiei, o escapadă din rutina truismelor şi o incursiune într-o joacă a conceptelor. TEDxBucharest este organizat de 11 tineri profesionişti ce îşi dedică voluntar experienţa, creativitatea şi timpul. Puteţi afla lista completă a vorbitorilor pe site-ul oficial al conferinţei, www.tedxbucharest.com alături de povestea ediţiei din 2009. Înscrierile pentru a participa la conferință sunt deschise online până pe 30 septembrie 2010.