Punct şi de la capăt cu DC Communication

dc1

Cititorule, fii bine primit în spatele cortinei, acolo unde se pregătesc idei, se distilează mesaje. Te invităm să ne priveşti cu ochiul binevoitor ca să ne vezi pasiunea şi străduinţa, avântul şi limitările, temele şi soluţiile.


Este ora 8,30 - Intri la etajul 2. Soarele îşi aruncă razele prin plafonul de sticlă şi te îmbrăţişează de bun venit. Poţi face primul drum al zilei către automatul de cafea.  E necesar, după noaptea trecută când spre orele 24.00 ai decis că trebuie să pui punct zilei şi te-ai îndreptat spre casă. Mama Gena pregăteşte teritoriul noii zile, strânge, aeriseşte. Alina s-a strecurat ca o pisică şi deja lucrează, scrie de zor şi îţi răspunde la salut cu o mişcare de cap şi ochelarii alunecaţi pe vârful nasului. E preocupată. Adriana I. se alătură spre ora 9.00 şi intră vorbind deja la telefon (reţineţi că este vorba de Adriana I. pentru că şi Adriana R. şi Adriana L. sunt parte din poveste).
dc2
În acest răstimp, zgomotul ascuţit al maşinii de măcinat cafeaua străpunge atmosfera încă liniştită, alături de paşi, unii apăsaţi, alţii tărşiţi. "Bună dimineeeeaţa" de la fiecare, în aburii parfumaţi ai băuturii care în limita unei căni pe zi, spun “cercetătorii britanici”, este benefică bunei funcţionări. Ajunge Radu, sosirea lui fiind imposibil de ratat. Impostează sunetele într-un mod greu de trecut cu vederea şi povestea lui de la atelierul de producţie, vizitat aseară, este foarte interesantă. Între timp, Cici, Felicia şi Luiza sunt deja cu ochii în monitoare şi trec prin publicaţii, monitorizări şi bloguri. Felicia şi Luiza se retrag într-una din sălile de întâlnire pentru a pune la punct planul pentru următoarele 2 proiecte: o lansare de produs şi o conferinţă regională online coordonată de la Bucureşti. Cici rămâne lipită de scaun şi trece la raportarea săptămânală pentru unul dintre clienţi: ce s-a făcut, ce riscuri sunt, ce sugestii de rezolvare.

9,30 - Echipa este completă. Yvette, Radu, Adriana şi Petrişor fiecare tastează febril: o analiză a ultimelor evoluţii din piaţa de leasing operaţional, un raport al întâlnirii din după-amiaza anterioară, mailuri către câţiva dintre blogerii invitaţi la un eveniment, un comunicat de presă conţinând un anunţ important pentru client şi industria farmaceutică.

Cristina P. este imersată total în contul de Facebook pe care îl administrează şi adaugă conţinutul planificat pentru săptămâna în curs. Se îndreaptă către biroul Ceciliei şi verifică datele privind conţinutul proiectelor clientului pe care trebuie să le utilizeze şi pentru Facebook. A dat în lucru montarea unor filmuleţe pe care urmează să le posteze pentru un concurs. Cici coordonează ultimele detalii ale întâlnirii cu presa stabilită peste 4 zile. Adriana verifică o prezentare în timp ce vorbeşte la telefon, cerând informaţii în plus despre câteva săli de conferinţe şi evenimente pe care le-a rezervat deja. Cici receptionează întrebările de la un jurnalist din Cluj, concepe răspunsul şi îl trimite spre aprobare. Luci scrie şi vorbeşte şi ea, în acelaşi timp, la telefon - se asigură că furnizorii externi vor livra la timp, pentru conferinţa de peste 4 zile, materialele cerute. Oana elaborează un sondaj online pentru a obţine opinii necesare verificării direcţiilor din noul pitch pentru care Simona şi Adriana R. au nevoie de insights. Monica C. şi Jean sunt la Centrul de Informare şi sună pentru a ne spune cum a avut loc instalarea. Raluca face planul pentru întâlnirea cu partenerii distribuitori ai clientului, trebuie să îl trimită astăzi şi încă nu are toate cotaţiile pentru buget. Fierbe. Felicia are o teleconferinţă împreună cu Adriana R.

Monica M. scrie textul pentru newsletter-ul dedicat partenerilor clientului şi mai are nevoie de câteva date şi cifre pentru a îşi fundamenta textul. Le solicită printr-un mail.

Alina şi Oana verifică textele din catalogul pentru Festivalul Filmului. Simona o aşteaptă pe Claudia pentru ultimele detalii ale site-ului clientului care oferă soluţii pentru retail. Au de făcut o revizie a textelor.

Doru F. este de dimineaţă dintr-o întâlnire în alta, Cristina C. face ture de la intrare către musafiri şi îi conduce rând pe rând. Mama Gena trece delicat cu tăvile ei argintii şi cănuţele ordonate disciplinat.

Claudia, Cosmin şi Dan stau aliniaţi cu ochii în monitor şi lucrează la site-ul care va fi lansat odată cu conferinţa pe care o administrează Luiza, care tocmai a aflat că data evenimentului se amână cu 2 zile şi trebuie să îşi ia măsuri pe cale de consecinţă. Replanifică. Cristina C.  trimite invitaţiile pentru evenimentul de mâine. Cosmin este abordat şi de Yvette pentru microsite-ul de campanie. Trebuie să fie gata într-o zi şi îşi aşeaptă rândul nerăbdătoare. Tiberiu adugă nou conţinut pe prima pagină la site-ul pe care îl administrează şi se pregăteşte să facă dosarul de documentare pentru proiectul pe care îl scrie Alina.

La grafică este puţină tensiune pentru că sunt 3 proiecte cu deadline foarte apropiat în timp: finalizarea raportului anual pentru un client, newsletter-ul intern pentru un altul şi propunerea pentru identitatea proiectului de comunicare internă aflat în licitaţie. Fiecare şef de proiect îşi negociază termenele cu Ruxandra, încercată din plin zilele acestea.

Este 12,30. Încep să se aşeze la kitcinetă, grupuri-grupuri pentru prânz. Se vorbeşte animat .
Pleacă la întâlnire Felicia, Adriana R. şi Radu. Îi duce nenea Ionel, care după drumurile la bancă, traseul cu plicuri de documente la Piaţa Presei şi la Institutul Cultural Român, a ajuns tocmai la timp. Merg toooocmai în Pipera. Până pe la 17.00 ne luăm la revedere. Parcă pleacă  în armată.

În jurul orei 13,30 aerul zumzăie. Efectul Corona generat de oameni. Discuţii încrucişate pe proiecte: Cici stabileşte cu Luci cum fac cu primirea dezvoltatorilor la întâlnirea din week-end, Luiza şi Ruxandra vorbesc despre ultimele elemente de identitate pentru pregătirea de tipar a materialelor de informare, împreună cu Doru B. La această oră, Yvette trebuie să ia un ceai sau o cafea, îi scade pentru o oră energia, dar rămâne cu râsul ei vesel care, din când în când, ne condimentează orele cu pofta de viaţă.

Şedinţa pentru planificarea lucrului la noul brief: Monica, Petrişor, Simona, Luci, Adriana.

Povestea continuă la fel. Cu zeci şi mii de informaţii care se analizează, generează, transferă, construiesc, realizează până tarziu, spre 20.00. Acum este 23.19. Cosmin şi Liviu discută datele tehnice de plasarea de conţinut vizual pe echipamente: bucla video, succesiunea momentelor, confruntă desfăşurătorul conferinţei. Yvette, Adriana şi Radu trec prin ultimele detalii. E ceva mai linişte, vocile rezonează cu ecou în biroul încă luminat. Punct şi de la capăt.


Copyright PR Romania. Toate drepturile rezervate.