15062024

Back Eşti aici:Home Articole Responsabilitate sociala corporatista Olympus susține echipa paralimpică a României la Rio

Olympus susține echipa paralimpică a României la Rio

Pin It

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de pe piața locală de lactate, susține pentru a doua oară consecutiv echipa paralimpică română la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, care au loc în perioada 7 – 18 septembrie 2016. Ca partener al Comitetului Național Paralimpic (CNP), Olympus continuă campania „Susținem Adevărații Învingători”, lansată în anul 2013.

Zece sportivi români sunt confirmați cu participarea la Rio anul acesta, față de cinci din ediția anterioară, de la Londra, în timp ce un al unsprezecelea sportiv este în curs de calificare la para-tir cu arcul. România este, astfel, reprezentată în cea mai numeroasă formulă de sportivi paralimpici din toate timpurile. Pe lângă sporturile deja consacrate pentru echipa paralimpică, precum ciclism, înot, tenis de masă și atletism, la ediția din acest an sportivii români s-au calificat și la alte categorii: judo pentru nevăzători și para-caiac.

În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată. Mai multe informații cu privire la inițiativa începută de Olympus se pot găsi pe pagina dedicată campaniei: http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/.

Olympus este un partener tradițional al CNP, încă din 2012, fiind una dintre primele companii care au sprijinit echipa paralimpică română la Londra, dezvoltând, ulterior, o întreagă campanie națională de comunicare pentru conștientizarea mișcării paralimpice – „Susținem adevărații învingători”. Obiectivul campaniei este de a le oferi sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități. Ea sprijină, de asemenea, eforturile CNP în a asigura accesul antrenorilor și sportivilor la concursurile naționale și internaționale, precum și accesul acestora la sălile de antrenament și echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriție.

„Am depus mult efort să ajungem în acest punct, iar simpla prezență la Jocurile Paralimpice de la Rio, în număr atât de mare, reprezintă pentru noi o performanță pe care dorim să o continuăm. Avem sportivi foarte competenți, dăruire, determinare, dar bineînțeles că avem nevoie și de sprijin. Decizia Olympus de a continua să susțină sportivii noștri paralimpici ne face și mai puternici în drumul nostru către Rio”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

„Responsabilitatea față de cei din jurul nostru este a fiecăruia dintre noi, oameni și companii deopotrivă. Haideți să fim alături de sportivii paralimpici și să îi susținem în lupta lor pentru o lume mai bună, în lupta pentru recunoașterea efortului lor. Ei sunt cei care ne învață să ne concentrăm pe ceea ce avem și nu pe ceea ce ne lipsește. Suntem mândri de ei și bucuroși că i-am putut ajuta să ajungă aici”,  a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România.

Pentru mai multe detalii despre sportivii participanți la Jocurile Paralimpice de la Rio și campania „Susținem adevărații învingători” accesați http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ și pagina de Facebok a Olympus România : https://www.facebook.com/OlympusDairy.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP