28032024

Back Eşti aici:Home Articole Lobby Let’s talk about Lobby! Pe ROMÂNEŞTE! - participă la primul studiu independent despre practicile autohtone de lobby

Let’s talk about Lobby! Pe ROMÂNEŞTE! - participă la primul studiu independent despre practicile autohtone de lobby

Pin It
lobbyingCa să vedem încotro mergem, trebuie să vedem unde ne aflăm. Ca sa ştim ce avem de făcut, trebuie să ştim cum stăm.

PR Romania a lansat recent un demers de cercetare singular, prin care mai mult de 750 de manageri şi specialişti în comunicare/public affairs din companii, fundaţii corporatiste, ONG-uri, precum şi întregul spectru de reprezentanţi ai clasei politice, au avut prilejul să vorbească despre modul în care se desfăşoară activităţile de lobby din România.

Săptămâna aceasta marcăm o nouă etapă a studiului, prin lansarea variantei vox populi a chestionarului. Opinia ta este un plus faţă de ceea ce ştim despre percepţia acestei activităţi în societatea românească. Poţi face mai relevante rezultatele cercetării noastre oferindu-ne 5 minute pentru completarea chestionarului:

 

Link chestionar


Credem că activităţile autohtone de lobby ar putea fi imbunatăţite printr-un plus de analiză şi cercetare. În acest moment nu avem o cunoaştere profundă a activităţilor de lobby din Romania. Există doar frânturi de informaţii despre actorii acestei industrii, dar nu se cunosc mecanismele şi instrumentele concrete, abordările de succes, precum şi neajunsurile şi erorile demersurilor autohtone de lobby.

Rezultatele acestui studiu complex vor permite o fotografie realistă a activităţii de lobby şi vor putea fi folosite ca referinţă de bază în strategia organizaţiilor dar şi a decidenţilor politici în evaluarea mai corectă a acestei activităţi.

Îţi mulţumim mult pentru sprijin!


Din echipa de cercetare fac parte Liviu Mihaileanu si Aurelian Horja, autorii primei cărţi româneşti cu privire la activitatea de lobby, şi Dr. Dana Oancea, membră în consiliul director al Forum for International Communications şi Managing Partner în cadrul agentiei Achelis & Partner.

Portalul PR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundaţie care a iniţiat competiţia Romanian PR Award şi evenimentul Romanian PR Week, impuse drept cele mai importante evenimente de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România. PR Romania se doreşte nu doar un comunicator, un intermediar care culege şi distribuie informaţie, ci şi un producător de analiză, un promotor de idei în domeniul relaţiilor publice şi o resursă de referinţă în domeniul comunicării de afaceri. Detalii pe www.pr-romania.ro



Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP