21012021

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2 % pentru Fundatia Pentru Voi Timişoara

2 % pentru Fundatia Pentru Voi Timişoara

Pin It

fundatia-pt-voiDupă aproape două săptămâni de campanie şi patru poveşti despre oameni frumoşi care fac bine, dar mai ales după atât de multe recomandări de alţi oameni şi proiecte incredibile, simt că această iniţiativă îşi găseşte rostul în peisaj...


Astăzi povestim despre Fundaţia „Pentru Voi”, care strânge fonduri pentru finalizarea construcţiei unui centru de zi pentru 30 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale - Centrul de zi „Orizonturi noi”. Voi aminti din nou importanţa investiţiei într-o organizatie din comunitatea fiecaruia, mai ales că Fundaţia „Pentru Voi” este singurul ONG din Timişoara care oferă, de 15 ani, servicii sociale comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale. În prezent, ei sprijină 180 adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor prin diferite servicii sociale (2 centre de zi pentru 140 beneficiari, 5 locuinţe protejate pentru 24 beneficiari, 1 centru respiro, 1 serviciu la domiciliu pentru 16 beneficiari, 1 serviciu de angajare în muncă sprijinită prin care 41 persoane cu dizabilităţi intelectuale sunt angajate în Unitatea protejată „Pentru Voi” şi 18 angajate pe piaţa liberă).

Din campania de anul trecut au strâns 103.755 lei prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit. Fondurile vor fi folosite anul acesta pentru susţinerea serviciilor sociale oferite celor 180 adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiilor lor, în centre de zi, locuinţe protejate, servicii la domiciliu. Din cauza crizei economice, fondurile de care dispunem prin parteneriatul cu primăria au scăzut cu mai bine de 50%. De aceea am fost nevoiţi să derulăm mai multe campanii de strângere de fonduri pentru a acoperi neajunsurile financiare şi a nu fi nevoiţi să închidem niciunul din servicile pe care le oferim, ne-a povestit Nicoleta Foica, Responsabil relaţii publice şi organizare evenimente Fundaţia „Pentru Voi”. Având în vedere situaţia, este momentul cel mai bun să ne mobilizam să promovam cauza acestei organizaţii.

Prin campaniile 2% din anii trecuţi am finalizat construcţia Casei Cristian şi a Centrului de zi „Ladislau Tácsi”, pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe şi comportament provocator. Acum construim un nou centru de zi „Orizonturi noi” care vizează angajarea în muncă a persoanelor cu dizabuilităţi intelectuale şi sperăm să fiţi în continuare alături de noi! (Nicoleta Foica). În plus, Fundaţia pentru Voi derulează campanii de lobby, advocacy, self-advocacy, programul de voluntariat Un prieten pentru TINE şi au un centru resursă în domeniul dizabilităţii intelectuale (oferă consultanţă, cursuri, conferinţe, publicaţii în domeniu).

E greu să poţi sprijini toţi oamenii care ajută societatea, dar nu e greu să spui povestea mai departe. Fundaţia Pentru Voi merită cei 2% din impozitul pe venit pentru că 180 familii au încredere în ei, iar copiii lor sunt sprijiniţi prin serviciile lor, pentru că în 15 ani de activitate au angajat peste 80 persoane cu dizabilităţi intelectuale în unităţi protejate şi pe piaţa liberă a muncii. Şi poate mai ales pentru că au permanent pesoane pe lista de aşteptare, dar nu au capacitatea de a-i accepta în serviciile lor şi pentru că în România mai puţin de 1% persoane cu dizabilităţi intelectuale au un loc de muncă. În general lumea e mai reticentă să se implice în activităţi cu adulţi cu dizabilităţi intelectuale, aşa că apreciem la maxim fiecare oră dedicată domeniului nostru şi încercăm să ne mentinem voluntarii aproape de activitatile pe care le derulăm. Voluntarii noştri se implică în campanii periodice de informare şi conştientizare a dizabilităţii intelectuale, organizarea Jocurilor Regionale Special Olympics, lucrează zi de zi cu beneficiarii noştri în grupele de activităţi, renovează apartamentele celor cu probleme financiare, sau le devin prieteni prin programul “Un prieten pentru TINE”. Mulţumim tuturor celor care se implică şi s-au implicat în activităţi de voluntariat alături de Fundaţia “Pentru Voi” şi asteptăm noi voluntari în echipă! (Nicoleta Foica)

Mă bucur că am şansa de a cunoaşte aceste proiecte şi că prin PR Romania aceste poveşti ajung la oameni care pot ajuta cu drag aceste organizaţii. 2% nu este o donaţie, este şansa fiecăruia de a redirecţiona din impozitul pe venit. De ce să ratăm această posibilitate când putem ajuta? Direcţionează 2% Fundaţiei „Pentru Voi” şi sprijină 30 de persoane cu dizabilităţi intelectuale să aibă un loc de muncă. Ajută-le să devină o verigă activă a societăţii. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).  Aşteptăm propunerile voastre la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. şi veţi citi pe PR Romania poveştile ONG-urilor care au nevoie de noi.Mulţumesc Nicoletei Foica pentru informaţii.
Pin It

Parteneri

Logo Vodafone    BT Logo Aliniat Central          Oxygen Logo nou     BDR 25 years logo web