29032024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Noaptea Muzeelor augmentată în premieră cu dARe by Samsung

Noaptea Muzeelor augmentată în premieră cu dARe by Samsung

Foto Alexia-Dumitriu

Cea de-a XV-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor a permis explorarea unei multitudini de lumi artistice și testarea de noi limite ale experințelor pe care vizitatorii le pot avea în cadrul unei galerii sau a unui muzeu.

dARe by Samsung a ilustrat perfect modul în care arta și tehnologia se pot îmbina pentru a crea noi experiențe senzoriale, dincolo de realitatea tangibilă, mergând spre cea augmentată.

La Noaptea Muzeelor, peste 1000 de persoane au folosit aplicația dARe by Samsung, iar lucrările augmentate în cele două spații – Teatrul Odeon și Muzeul de Artă Recentă – au generat peste 7.700 de scanări cu aplicația.

•    One Night Gallery // Love Pren, Teatrul Odeon – Locul de joacă interactiv, imaginat de Sebastian Pren a prins viață prin intermedul noilor tehnologii emergente, iar inovația serii a constituit-o componenta de animație 3D, inclusă în premieră în cadrul expozițiilor One Night Gallery. Peste 4.000 de vizitatori au participat de Noaptea Muzeelor la expoziția new media art One Night Gallery.
•    Muzeul de Artă Recentă – 7 dintre lucrările muzeului au spus și o altă poveste, în afara celei vizibile la prima vedere: arta din spatele artei a fost redată cu dARe by Samsung, îmbogățind experiențele privitorilor prin simpla scanare a operelor de artă. Muzeul de Artă  Recentă a atras peste 2.600 de vizitatori la Noaptea Muzeelor.

O altă dimensiune inedită a fost crearea unei legaturi, prin intermediul tehnologiei, între Teatrul Odeon, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul de Artă Recentă și Galeriile Artmark. Samsung a dat tuturor șansa de a vedea cât mai multe expoziții din Noaptea Muzeelor cu ajutorul a 4 statui vivante, fiecare având un telefon Galaxy S10, adevărate “portaluri” care facilitau vizitele virtuale în celelalte muzee. Vizitorii erau invitați fie să participe la un apel video cu alte muzee, fie să răspundă apelurilor video și să aibă parte de vizite virtuale personalizate. Reacțiile și vizitele virtuale au fost filmate cu Samsung Galaxy S10 pentru a capta toate aceste interacțiuni și experiențe unice.

Samsung România inovează la Noaptea Muzeelor pentru al doilea an consecutiv. La ediția din 2018, Samsung a inaugurat în premieră un Live Museum, cu opere de artă create pe loc și derulate pe ecrane profesionale, în cadrul unui spațiu destinat creativității - Qreator. Oricine posta o fotografie pe Instragram, sub unul din cele trei hastaguri selectate, expunea în această galerie de artă instantanee. Astfel, peste 700 de fotografii au fost uploadate live și au facut parte dintr-un muzeu interactiv.

Samsung a sprijinit inovația, din nou alături de One Night Gallery, în 2018, la Teatrul Odeon, cu un vernisaj şi o experienţă multisenzorială imersivă semnate Raluca Băraru. Participanții au putut experimenta lucrările artistei în realitate augmentată, devenind astfel o parte din povestea Nopții Muzeelor.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de rețea, a sistemelor LSI și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Aplicația dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play (link) sau App Store (link).

Foto: Alexia Dumitriu