27112022

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa Nicio lună fără o faptă bună, schimbarea pe care vrea să o aducă Asociația pastel în comportamentul românilor

Nicio lună fără o faptă bună, schimbarea pe care vrea să o aducă Asociația pastel în comportamentul românilor

Pin It

Asociatia pastel vizual

Asociația pastel, organizație non-profit, se lansează având ca misiune schimbarea paradigmei asupra felului în care românii se implică în a face bine. Noua organizație non-profit își propune să inspire și să educe oamenii și companiile în a face fapte bune cu recurență, devenind astfel o punte între nevoia de ajutor și cei care pot să-l ofere, dar printr-o implicare constantă și susținută.

Ideea creării ONG-ului a pornit de la programul intern al agenției de comunicare pastel, prin care, în 2018, echipa și-a asumat că nu va trece nicio lună fără să facă o faptă bună. 
Cu o echipă dedicată, oameni care au dovedit deja că pot schimba multe în comunitate, Asociația pastel vine să ducă la nivelul următor binele, transformându-l într-o rutină constructivă de care are nevoie societatea în care trăim.

Asociația Pastel dezvoltă și aBUNamentul, primul program care-și propune să susțină implicarea regulată a oamenilor în a face bine. aBUNamentul este un instrument care se adresează, în primă etapă, mediului corporate, oferind organizațiilor și angajaților acestora instrumentele necesare pentru a se implica lunar într-o cauză. Sprijinul poate fi atât prin voluntariat din partea angajaților, cât și prin donații.

„Cred că putem schimba foarte multe în jurul nostru dacă ne-am implica constant în a face bine. Sigur, parcă niciodată nu avem timp, nu avem resurse, încredere că se va schimba ceva dacă punem umărul… Mi-am dat seama că nu este deloc așa când, în 2018, împreună cu oamenii din pastel, ne-am propus să nu lăsăm să treacă o lună fără a face bine. A fost un angajament, iar de atunci am adunat zeci de proiecte diferite în care am contribuit. Cauzele au fost diverse, de la a amenaja locuința unei mame singure, la a ajuta echipa unui adăpost pentru oamenii străzii, la campanii de plantare, strângere de gunoaie, pachete pentru bătrâni sau pur și simplu la a scoate la cinema niște copii care n-au fost niciodată într-un cinematograf. În pastel am numit acest proiect „Nicio lună fără o faptă bună”, pentru că de ajutor este nevoie nu doar de Paște și de Crăciun.

Asociația pastel ne va ajuta să facem lucrurile la o scară mai mare, iar în acest antrenament vom implica mult mai mulți oameni. Astfel, „Nicio lună fără o faptă bună” s-a transformat în sloganul asociației, pentru că da, e nevoie ca implicarea să devină un obicei. În plus, a face bine, a face fapte bune, se poate învăța, iar învățarea este un proces în care ajungi la rezultate doar prin efort constant”, explică Dana Nae Popa, Managing Director pastel și fondator Asociația pastel.

Andreea Oprea, mama care a reușit să construiască un parc pentru copiii din cartierul ei, va coordona activitatea Asociației pastel
Proiectele Asociației Pastel vor fi coordonate de Andreea Oprea, director executiv, cunoscută pentru implicarea în comunitate. Andreea Oprea a reușit să determine autoritățile să construiască un parc pentru copii, numit astăzi „Parcul Emma”, numele fetiței ei, pe locul unei parcări neamenajate în cartierul Colentina. De asemenea, de 8 ani sprijină beneficiarii Centrului de Zi din Amara, realizând proiecte în valoare de 40.000 de euro, doar prin mobilizarea unei comunității de oameni dispuși să se implice.

„Dacă suntem puțin atenți, vedem câtă nevoie de ajutor și de schimbare este în jurul nostru. Mi-am dat seama că sunt mulți oameni dispuși să-și ofere ajutorul, dacă le vorbesc despre aceste nevoi, dacă bat la uși, dacă le arăt cum se schimbă lucrurile datorită implicării lor. Cred că exemplul echipei pastel și al meu personal sunt mobilul care poate inspira și alți oameni. Nu este nevoie de un efort prea mare pentru a genera o schimbare în bine. Faptele bune sunt rezultatul implicării, iar nivelul acesteia nu se măsoară decât în numărul de oameni care fac asta cât mai des”, a declarat Andreea Oprea, director executiv al Asociației pastel.

Detalii despre Asociația pastel: www.asociatiapastel.ro

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central    GFPR new logo web            logo SMP          chapter4 logo dccom LOGO nou siteGMP logo 2