28032024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari Companiile americane pun în continuare accentul pe sustenabilitate

Companiile americane pun în continuare accentul pe sustenabilitate

Pin It
În ciuda problemelor economice, companiile americane pun în continuare accentul pe sustenabilitate, datorită presiunii consumatorilor şi a mediului economic în general. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat de American Marketing Association şi Fleishman-Hillard, Inc, la care au participat 270 de organizaţii din diverse sectoare economice.

58% dintre comunicatori consideră că în lunile următoare companiile lor vor pune un mai mare accent pe dezvoltarea sustenabilităţii corporative, în ciuda situaţiei economice internaţionale. Mai mult de jumătate dintre respondenţi sunt de parere că sustenabilitatea reprezintă în acest moment un element esenţial pentru reputaţia organizaţiei lor, iar 63% consideră că noi politici de administrare vor continua să accelereze dezvoltarea programelor de sustenabilitate corporativă.

De asemenea, sondajul a relevat şi alte concluzii:
•    În general 53% dintre comunicatori definesc sustenabilitatea drept nevoia de a echilibra resursele financiare, umane şi naturale pentru beneficiul pe termen lung al comunităţilor şi afacerii în sine. Foarte puţini o definesc drept utilizarea surselor de energie regenerabile (3%).
•    Angajaţii (82%) şi clienţii (74%) sunt cele mai posibile publicuri ţintă ale programelor de comunicare privind sustenabilitatea, spre deosebire de investitori şi analişti (52%).
•    Chiar şi cele mai importante programe de sustenabilitate – reciclarea (36%) şi utilizarea energiei electrice într-un mod eficient (20%) – sunt adoptate în mod serios doar de foarte puţine companii.

Pentru mai multe detalii accesaţi:
http://news.prnewswire.com/DisplayReleaseContent.aspx?ACCT=104&STORY=/www/story/04-08-2009/0005002805&EDATE=
O descriere în detaliu a studiului este disponibilă la:
http://pov.fleishman.com/wp-content/uploads/2009/04/ama-fh-sustainability-report.pdf
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP