28032024

Back Eşti aici:Home Articole ong-PR 2% pentru SOS Satele Copiilor România

2% pentru SOS Satele Copiilor România

Pin It

logo_sos_satele_copiilorSOS Satele Copiilor România este una dintre cele mai experimentate organizaţii din mediul non-guvernamental, fiind înfiinţată în anul 1990. Asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere ( Programe de Întărire a Familiei) şi servicii educaţionale (Grădiniţe SOS, Maşină cu Jucării, Tabăra Socială, Proiecte Educaţionale).


Misiunea SOS Satele Copiilor România începe atunci când un copil a pierdut dragostea şi securitatea familiei sale biologice. Întreaga activitate a asociaţiei pune pe primul loc interesul copiilor - integrarea într-o familie SOS. Sprijinim astfel dezvoltarea naturală a copilului într-un mediu familial, ne asigurăm că au acces la educaţie şi beneficiază de servicii medicale, precondiţiile unui viitor independent pentru fiecare copil.  Îngrijirea pe care organizaţia noastră o oferă copiilor ajunşi în această situaţie are că model Familia SOS. O familie SOS este alcătuită din Mamă SOS şi un număr de 6-7 copii. Mama SOS locuieşte împreună cu copiii, că într-o familie obişnuită, în cadrul Satului SOS - o comunitate de aproximativ 12 astfel de familii. În acest fel, asigurăm o atmosferă de securitate şi dragoste, care este esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

SOS Satele Copiilor România sprijină copiii pe tot parcursul dezvoltării lor, până când aceştia devin tineri independenţi şi autonomi. Astfel, după terminarea gimnaziului şi a unui program de pregătire pentru viaţă independentă, adolescenţii se mută din sânul familiei SOS în Comunitatea de Tineri. Acolo, sub atenta îndrumare a unei echipe specializate de consilieri, tinerii îşi continuă studiile, îşi însuşesc anumite abilităţi sociale, dobândesc stabilitate emoţională, analizează oportunităţile de dezvoltare profesională şi, apoi, identifică modalităţi de a le obţine.

Fondurile obţinute în urma campaniei de 2%  sunt redirecţionate în totalitate către cele 3 Sate SOS din Bucureşti, Cisnădie şi Hemeius şi către cele 6 Comunităţi de Tineri. Astfel, le putem oferi  copiilor şi tinerilor şansa de a avea o familie, un cămin, de a creşte frumos, de a primi o bună educaţie, de a avea acces la servicii medicale, de a beneficia de sprijin specializat pentru a depăşi traumele din trecut, de a se pregăti pentru viaţa de adult. În anul 2011, peste 3000 de persoane au înţeles cât de important este sprijinul lor şi au redirecţionat 2% către SOS Satele Copiilor România. Fondurile strânse ( 40 000 de euro) au fost alocate pentru cele 3 Sate SOS.(Simona Marica, Specialist Strângere de Fonduri SOS Satele Copiilor România).

Poate este o slăbiciune personală să urmăresc şi să susţin activitatea organizaţiilor implicate în activităţi cu şi pentru copii, dar cred că este una dintre cele mai bune investiţii pe care le putem face. Până la urmă, trebuie să începem “marea schimbare” despre care vorbim toţi cu cei care reprezintă viitorul societăţii. Articolul face parte din campania 2 % pentru cauza ta, o campanie de responsabilizare socială PR România pentru redirecţionarea 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie).


Îi multumesc Simonei Marica pentru informaţii
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP