28032024

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari O nouă cercetare analizează rapoartele de CSR ale celor mai mari companii farmaceutice din lume

O nouă cercetare analizează rapoartele de CSR ale celor mai mari companii farmaceutice din lume

Pin It
Centrul de Mediu Roberts (REC) de la Colegiul Claremont McKenna a realizat o analiză a rapoartelor sociale publicate de cele mai mari 26 de companii farmaceutice din lume. Evaluarea a luat în calcul transparenţa şi performanţele sociale şi de mediu cuprinse în rapoartele de sustenabilitate.
Printre concluziile analizei se numără:

•    Companiile din sectorul farmaceutic acordă o importanţă variabilă raportării şi transparenţei activităţilor de responsabilitate socială corporatistă
•    Ca şi în alte sectoare de activitate, performanţa privind mediul a fost secţiunea cea mai slab reprezentată în cadrul raportărilor
•    Mai puţin de 50% dintre companiile aflate în eşantion au indicatori de măsurare a performanţelor de mediu, nu oferă detalii privitoare la "green purchasing and chemistry" şi mai puţin de 60% dintre companii au adus menţiuni privitoare la climate change.
•    La nivel de sector, punctajele de raportare socială au fost în general mai bune decât punctajele pentru raportarea de mediu.
•    Sectorul farmaceutic ar trebui să adreseze problemele sociale asupra cărora are un efect direct, cum ar fi diferenţele de îngrijire şi acces la soluţiile medicale.

Zece din cele 26 de companii analizate raportează conform standardelor GRI (Global Reporting Initiative).

REC a mai publicat analize similare în 2009, câteva din cele mai recente referindu-se la sectorul produselor chimice, industria divertismentului şi raportarea socială în China.

Clic aici pentru a vizualiza lista Rapoartelor pe Sectoare publicate de REC în 2009.
Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP