02052024

Back Eşti aici:Home News Comunicate de presa MOL Romania oferă 150.000 de euro pentru proiecte in cadrul programului "Spaţii Verzi"

MOL Romania oferă 150.000 de euro pentru proiecte in cadrul programului "Spaţii Verzi"

Pin It
MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează, pentru al 5-lea an consecutiv, concursul de proiecte pentru programul ,,Spaţii verzi”. În acest an, investiţia MOL România pentru cele două categorii ale programului, Arii naturale protejate şi Spaţii verzi urbane este de 150.000 Euro.

Pentru programul destinat promovării ariilor naturale protejate din România şi reabilitării, respectiv înfiinţării spaţiilor verzi urbane, pot aplica, pentru finanţare, organizaţiile neguvernamentale care administrează arii protejate sau au expertiză în aceste domenii. Termenul limită pentru depunerea documentaţiei este 23 februarie, 2010, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în luna martie. Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 8.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim este de 20.000 lei.

Şi în acest an se pot obţine fonduri pentru următoarele tipuri de activităţi:
•    Junior Ranger – implicarea tinerilor în acţiuni de conservare a biodiversităţii şi de protejare a naturii în arii protejate
•    Ziua Ariei Protejate - declararea unei zile din an ziua ariei protejate respective şi implicarea comunităţilor locale în acest demers
•    crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate
•    crearea sau amenajarea unor poteci tematice în scop educaţional
•    organizarea de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Biodiversităţii
•    crearea şi reabilitarea zonelor verzi prin metode ecologice.

„Sprijinirea iniţiativelor locale este o prioritate pentru MOL România şi urmărim în mod constant să răspundem nevoilor comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea. Parte a angajamentului nostru faţă de comunitate este programul de responsabilitate socială Spaţii Verzi, desfăşurat în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat. Rezultatele obţinute până acum ne determină ca şi în 2010, an plin de provocări, să continuăm această iniţiativă, prin care, în ultimii cinci ani, am contribuit în mod activ la îmbunătăţirea mediului inconjurător şi la dezvoltarea spiritului comunitar” - a declarat I. Szabolcs Ferencz - Country Chairman, MOL România.


„Cu toate că anul trecut a fost marcat de recesiune economică, apreciem faptul că MOL România a triplat bugetul programului în 2009. Acest fapt ce a permis atât iniţierea unei noi linii de finanţare pentru ariile protejate, cât şi creşterea numărului total de proiecte finanţate. Majoritatea proiectelor a avut ca numitor comun implicarea comunităţilor, fapt dovedit prin participarea a peste 27.000 de persoane în cele 59 de proiecte finanţate. Din multitudinea de proiecte de succes aş evidenţia faptul că prin intermediul programului finanţat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat,  Administraţia Parcului Naţional Retezat a implementat o campanie de popularizare a acestei arii protejate de valoare inestimabilă. Astfel, Parcul Naţional Retezat a reuşit să se califice în semifinalele competiţiei internaţionale cele „7 Noi Minuni Naturale ale Lumii”, rezultat obţinut cu votul a peste 3.000.000 persoane.”, a declarat László Potozky – director, Fundaţia pentru Parteneriat.

Rezultatele implementării programului „Spaţii verzi” în 2009:
•    implicarea a peste 27 000 de persoane în derularea celor 59 de proiecte
•    înfiinţarea şi reamenajarea a 28.455 m2 de spaţii verzi urbane
•    plantarea a peste 6.200 de pomi şi arbuşti şi a peste 3.800 de răsaduri de flori
•    amenajarea a 9 poteci tematice, a 3 expoziţii permanente şi a unui centru de vizitare
•    organizarea Zilei Biodiversităţii în 3 arii protejate şi a zilei rezervaţiei în 6 locaţii

Mai multe detalii privind condiţiile de participare pot fi găsite pe www.molromania.ro şi www.repf.ro


MOL Plc este o companie multinaţională integrată şi independentă, activând în domeniul petrolului şi gazelor, cu sediul central în Budapesta. Grupul MOL derulează operaţiuni în EMEA şi statele membre CIS, având peste 34.000 de angajati în întreaga lume. MOL deţine 5 rafinării de mare complexitate in Ungaria, Slovacia, Croatia şi Italia, cu o capacitate de rafinare de 23,5 mtpa. Potrivit studiului mondial Wood Mackenzie, rafinăriile MOL din Ungaria şi Slovacia sunt cele mai eficiente din Europa. MOL are peste 1600 benzinării în Europa. De asemenea, grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5500 km în Ungaria. MOL activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional şi a dezvoltat un depozit subteran de înmagazinare a gazelor naturale cu o capacitate mobilă strategică de de 1,2 bcm şi o capacitate comercială de 0,7 bcm. In domeniul petrochimic este printre primii zece jucători de pe piaţa europeană de polimeri. În România MOL deţine 126 de bezinării.

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului si dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă si de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii nouă ani au fost sprijinite peste 450 de proiecte de protejare a mediului si de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Pin It

Parteneri

   BT Logo Aliniat Central               logo SMP