16102019

Back Eşti aici:Home News PR News: Tendinte si Cercetari

Consumatorii îşi doresc experiențe extrem de personalizate, în timp real

Companiile orientate spre consumatori trebuie să-și schimbe modul în care își transformă afacerile și să facă pași îndrăzneți pentru a rămâne relevante pentru consumatorii care utilizează date și tehnologii inteligente, conform cercetării EY FutureConsumer.Now, care a identificat cinci imperative de afaceri pentru companiile orientate către consumatori, pe care să le aplice acum.

Citeste mai mult...

Şase lucruri pe care orice profesionist în comunicare trebuie să le ştie în 2019

Jon MeakinJon Meakin, Global Head of Strategic Services, prezintă perspectiva Grayling asupra tendinţelor în comunicare pentru anul 2019. În ultimii trei ani, Grayling a făcut o analiză prospectivă a principalelor tendinţe în comunicare şi marketing care, în opinia noastră, ar putea influenţa în anul următor mediul în care clienţii noştri îşi desfăşoară activitatea, precum şi gândirea noastră strategică. Analizând retrospectiv datele adunate în cei trei ani, e interesant să vedem ce am anticipat corect, ce s-a impus mai greu ca tendinţă şi ce nu s-a întâmplat în final deloc.  

Citeste mai mult...

Studiu: 73% dintre companiile românești ar externaliza activitatea de comunicare strategică şi afaceri publice pentru a beneficia de expertiza consultanților

Infografic SferaBusiness

McGuireWoods Romania, în parteneriat cu Sfera Business, a lansat studiul Cum comunică strategic companiile din România? în cadrul unei dezbateri care a reunit profesioniști responsabili de comunicare strategică, afaceri publice și guvernamentale din companii de renume. Rezultatele studiului evidențiază faptul că 73% dintre companii, indiferent de mărimea veniturilor, ar externaliza activitatea de comunicare strategică și pe cea de public affairs & government relations (PA&GR ) pentru a obține expertiza consultanților.

Citeste mai mult...

Samsung a realizat un studiu despre cum văd românii tehnologia la locul de muncă

Samsung Survey ROConform unui studiu realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World, românii se bucură de impactul tehnologiei la locul de muncă și îmbrățișează cu ușurință inovațiile propuse în rândul dispozitivelor mobile - 65% sunt de părere că tehnologia mobilă a avut un impact pozitiv asupra locului de muncă, pe când media în UE este un pic mai mică și anume 50%.

Citeste mai mult...

A XX-a ediție a Media Fact Book anunță creșteri de 6% pentru piața de media atât în 2015, cât și în 2016

Piața de media din România a înregistrat în 2015 cea mai mare creștere de după criză, de 6% comparativ cu 2014, iar acest procent va fi menținut și anul acesta, potrivit raportului Media Fact Book realizat de agenția Initiative, parte a grupului IPG MediaBrands. Ajunsă la cea de-a XX-a ediție, Media Fact Book este singura analiză care oferă o radiografie completă și obiectivă a pieței de media din România.

Citeste mai mult...

Initiative: Piața de media din România își menține trendul stabil de creștere

Alexandra Olteanu

Piața de media din România a înregistrat o nouă creștere de 13% în 2017, până la valoarea de 412 milioane euro, potrivit noului raport Media Fact Book, realizat de agenția Initiative. Aceasta este cea mai mare creștere de după criză, care aduce piața de media locală mai aproape de nivelul din 2008, nivel care poate fi atins în următorii ani.

Citeste mai mult...

Studiu EY: Sunt companiile de media şi entertainment pregătite pentru Generaţia Z, pentru preferinţele lor unice şi pentru modul în care această generaţie consumă conţinut?

Elena Badea

Generaţia Z este diferită de tot ceea ce am văzut până acum. S-au spus multe lucruri despre generaţia mileniului, însă Generaţia Z este prima generaţie a nativilor digitali. Membrii acesteia sunt primii care au crescut utilizând social media, tehnologia mobilă şi cu siguranţă primii care au folosit de mici tehnologia video mobilă. Astfel, dacă luăm ca referinţă înfiinţarea YouTube, în 2005, cei mai mulţi dintre membrii generaţiei Y îşi amintesc de existenţa unei lumi fără video mobil – în vreme ce majoritatea Generaţiei Z nu îşi aminteşte de aşa ceva.

Citeste mai mult...

Studiu EY: Patru din zece tineri români până în 21 de ani ar alege ca prim loc de muncă o multinațională

GeneratiaZ increderea

În alegerea primului loc de muncă, generația Z (tinerii cu vârsta până în 21 de ani) din România are cea mai mare încredere în recomandările angajaților actuali ai unei companii. La distanță de un singur punct procentual (48%), se situează sfatul mamei, urmat de cel al consilierului în carieră și de cel al specialistul în recrutare al companiei. Profesorii se situează doar pe locul al șaptelea în răspunsurile milenialilor români la această întrebare, în timp ce, la nivel global, ei sunt în top 3 “influenceri” în ceea ce privește alegerea angajatorului, arată rezultatele studiului EY România - Barometrul încrederii angajaților în companii - 2017.

Citeste mai mult...

Golin și bloggerul Alex Ciucă – Hoinaru.ro lansează a cincea ediție Media Recap

Raluca Duta Alex CiucaGolin anunță lansarea ediției de anul acesta a Media Recap – singura analiză din România care prezintă trendurile din social media pentru 2016, precum și cele mai relevante campanii și evenimente din social media din 2015. Raportul este realizat în cadrul unui parteneriat între The Bridge™, hubul de expertiză digitală Golin, și bloggerul Alex Ciucă (hoinaru.ro).

Citeste mai mult...

Tendințele anului 2017 în viziunea Rogalski Damaschin, prezentate de un robot 'educat' pentru a interacționa cu utilizatorii

Catalin BindeaRogalski Damaschin anunță lansarea raportului ”Tendințele Anului 2017 în Comunicare” prin intermediul RDbot, un program special creat pentru a oferi utilizatorilor o privire în viitor față de modul în care comunicarea și inovațiile tehnologice se influențează reciproc.

Citeste mai mult...

74% dintre companiile din România utilizează reţelele sociale pentru promovare, vânzare sau recrutare

Elena BadeaÎn 2015, 74% dintre respondenţi au declarat că utilizează reţelele de socializare pentru promovarea companiei și plănuiesc să le utilizeze în continuare. 21% dintre respondenƫi au afirmat că utilizarea reƫelelor de socializare face parte din strategia de comunicare a companiei, în creștere cu două procente faƫă de 2014, conform studiului EY România, Social media şi mediul de afaceri românesc 2015, lansat astăzi.

Citeste mai mult...

Instrumentele avansate de analiză date generează companiilor creşteri de două cifre, conform studiului EY şi Forbes Insights

Carmen Adamescu

Aproape două treimi din companiile cu strategii bine definite de utilizare a instrumentelor avansate de analiză date raportează marje operaţionale şi venituri în creştere cu 15% sau mai mult, conform unui raport elaborat de Forbes Insights în colaborare cu EY.

Citeste mai mult...

Studiu EY: Utilizatorii din România folosesc dispozitive mobile peste tot, de la primele ore ale dimineţii şi le verifică de zeci de ori pe zi

Elena Badea

Mobilitatea digitală și conectivitatea sunt tot mai importante în viața personală, dar și în mediul de afaceri, conform studiului Utilizarea dispozitivelor mobile, lansat de EY România astăzi. Studiul analizează percepțiile utilizatorilor din România privind durata de folosire a acestora, conținutul accesat, aplicațiile descărcate, sau beneficiile pe care le asociază utilizării dispozitivelor mobile non-computer (smartphone, tabletă, telefon mobil, phabletă, smartwatch, şi brățară fitness).

Citeste mai mult...

Golin & bloggerul Alex Ciucă lansează cea de-a VI-a ediție a raportului Media Recap & Digital Predictions

MediaRecap2016Conținutul video și storytelling-ul au fost principalele tendințe în comunicare care au confirmat anul trecut, urmând ca acestea să fie implementate din ce în ce mai mult de către brandurile din România anul acesta, potrivit Media Recap 2016 & Digital Predictions 2017. Raportul, ajuns la cea de-a VI-a ediție, este realizat anual de The BridgeTM – hubul de social media și digital al agenției Golin – și de bloggerul Alex Ciucă (Hoinaru) pentru a analiza cele mai importante tendințe și evenimente din acest domeniu.

Citeste mai mult...

Superbrands România anunță Top 15 branduri lider pentru 2015

Top15Superbrands 2015

Superbrands România a încheiat faza de jurizare și cercetare de piață, ca prima etapă în ediția 2015, aflată acum în plină derulare. Aproximativ 300 de branduri din 48 de categorii de produse și servicii s-au calificat pentru statutul de Superbrand în România, în cadrul ediției a 7-a a programului Superbrands.

Citeste mai mult...

Ce spun directorii generali despre comunicare și afaceri publice

Elena Badea 2

Conform studiului Cum comunică strategic companiile din România realizat de McGuireWoods Consulting și Sfera Business, 6 din 10 companii spun că au un departament de Comunicare Strategică și numai 4 din 10 un departament de Afaceri Publice și Guvernamentale (Public Affairs & Government Relations).

Citeste mai mult...

Parteneri

banca transilvania logo 2Logo-McCannPR PNG    rd logo home        Graffiti PR logo-1             

GMP logo 2         logo oxygen site        dccom LOGO nou site          Samsung logo black